Nokia'dan ceplerde enerji tasarrufu alarmı uygulaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nokia, cep telefonlarında enerji tasarrufu alarmı uygulaması başlatacak.

Nokia Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, 1200, 1208 ve 1650 model cep telefonlarında başlayan uygulamanın zaman içinde tüm Nokia ürünlerinde kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

Açıklamada, batarya dolduğunda şarj cihazının fişinin prizden çekilmesi için kullanıcıları uyaran cep telefonlarındaki bu uygulama sayesinde, bir yıl içinde 85 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar enerji tasarrufu sağlanacağının tahmin edildiği bildirildi.

Cep telefonu şarj edildikten sonra şarj cihazının fişinin prizden çekilmemesi halinde telefonun harcadığı enerjinin yaklaşık üçte ikisi kadar enerjinin boşa harcandığına dikkat çekilen açıklamada, bataryanın dolduğunu bildiren yeni alarmların da kullanıcıların cihazları prizden çekmelerini sağlayarak bu konuda önemli rol oynadığı vurgulandı.

Nokia'nın 2010 yılı itibarıyla bir şarj cihazının telefona bağlı olmadan sadece prize takılıyken harcadığı elektrik miktarını yüzde 50 düşürmeyi hedeflediği aktarılan açıklamada, enerji tasarruflu alarm uygulaması özelliğini içeren yeni Nokia 1200, 1208 ve 1650 modellerinin hızlı büyüyen piyasaların yanı sıra Türkiye'de de satışa sunulmasının planlandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber