Yülek: AKP'nin en büyük şansı CHP

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ''12 Eylül'den sonra kurulan bütün partilerin yok oluşu, bu partilerin sosyolojik tabanlarının olmayışındandır'' dedi.

Yülek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 27 Mayıs'ın, 1960 askeri müdahalesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, ''Bu yıl dönümünde 12 Eylül'den sonra kurulan ANAP ve DYP, hükmü şahsiyetini kaybetmiş DP adı altında birleşmişlerdir'' dedi. w

Yeni kurulan Demokrat Parti'nin, ''statükocu'' olduğunu öne süren Yülek, şunları kaydetti: ''27 Mayıs 1960'da halkın oyları ile demokratik bir şekilde iktidara gelen DP, iktidardan uzaklaştırılmış ve Başbakan Adnan Menderes olmak üzere 3 vatan evladı idam edilmişti.

DP, sivil halkın değerlerine önem veren ve 'Yeter, Söz Milletindir' diyerek iktidara gelmiş bir parti idi. Ancak dünkü birleşmeden ortaya çıkan Demokrat Parti, geçmişteki DP'yi iktidardan uzaklaştıran güçlerin zorlamasıyla oluşmuş, tamamen statükocu, devletçi, milletten uzak bir yapılanmadır. Eminim ki, bu oluşumun bugünkü durumu, merhum Adnan Menderes'in de Turgut Özal'ın da kemiklerini sızlatmaktadır. ANAVATAN ile DYP'nin birleşmesi ve 12 Eylül'den sonra kurulan bütün partilerin yok oluşu, bu partilerin sosyolojik tabanlarının olmayışındandır.'' Konuşmasında AK Parti'yi de eleştiren Yülek, ''AKP de Milli Görüş'ten ayrılarak, değişimle başlayıp dönüşerek, sosyolojik tabanı olmayan bir parti haline gelmiştir. Kimliği belli olmayan bütün partiler, siyasetten yok olmuşlardır. 28 Şubat'ın ürünü olan AKP de eninde sonunda yok olacaktır'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması ile Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kararlarının, AK Parti'nin ''4,5 yıllık öngörüsüz, verimsiz ve başarısız, iktidarının bütün günahlarını geçici olarak gölgelediğini'' iddia eden Yülek, ''AKP'nin en büyük şansı, ülkeyi geren CHP ile her şeyi veto ederek AKP'nin elini kolunu bağlıyormuş imajına büründüren Cumhurbaşkanıdır'' diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber