AKP'den Sezer manevrası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Fatsa yaşanan tartışmaların üstüne, 'ölçülü eleştiri' uyarısında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanlığı makamının şahsa ait değil, millete ait bir makam olduğunu, bu tür makamlarda oturanları hukukuyla korumanın, milletvekillerinin görevi olduğunu söyledi.

Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın tartışma yaratan konuşmasının ardından söz alan Fatsa, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Anayasa paketinin iade gerekçesine kendisinin de katılmadığını belirtti.

Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanlığı makamının ''cumhurun'', milletin makamı olduğunu ifade ederek, ''Bu makamı zedeleyecek, bu makamın büyüklüğüne halel getirecek, tartışma yaratacak görüşleri kabul etmek mümkün değil'' dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in görüşlerinin kabul edilip edilmemesinin ayrı bir konu olduğunu vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Fatsa, şunları söyledi:

''Bunları eleştirebiliriz. Cumhurbaşkanlığı makamını tartışmaya açmak ise çok farklı bir şey. Eğer tartışma konusu cumhurbaşkanı makamıyla ilgiliyse, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı şahsa ait değil, millete ait bir makamdır. Burada konuşulurken millet adına bu makamlarda oturanları hukukuyla korumak bizim görevimizdir. Eleştiri yapılırken her şeyin makul bir ölçüsü olmalıdır. Millet adına o makamlarda oturanlar eleştirilirken daha itina göstermeliyiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber