Ağar'a eleştiri bombardımanı

Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 22 Temmuz seçimleri öncesinde Anavatan'la birleşme kararı alması, genel başkanlığı döneminde partiden dışlanan eski DYP'lileri kızdırdı. DYP eski Grup Başkanvekillerinden Turhan Güven, Ağar'ın yaptığının ?siyasi ahlakla? bağdaşmadığını savunarak, ?DYP'liler olarak şu anda gelişmeleri seyrediyoruz, ancak boş durmuyoruz? dedi.

Güven, Ağar'ın birleşme hamlesini ?zaafiyet? olarak nitelendirerek ?Anavatan'la birleştiklerinde çoğalmayacaklar, azalacaklar? dedi.

Güven, Ağar'ın birleşme hamlesini ?zaafiyet? olarak nitelendirerek, ?Anavatan'la birleştiklerinde çoğalmayacaklar, azalacaklar? dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın 22 Temmuz seçimleri öncesinde Anavatan'la birleşme kararı alması, genel başkanlığı döneminde partiden dışlanan eski DYP'lileri kızdırdı. DYP eski Grup Başkanvekillerinden Turhan Güven, Ağar'ın yaptığının ?siyasi ahlakla? bağdaşmadığını savunarak, ?DYP'liler olarak şu anda gelişmeleri seyrediyoruz, ancak boş durmuyoruz? dedi. Güven, Ağar'ın birleşme hamlesini ?zaafiyet? olarak nitelendirerek ?Anavatan'la birleştiklerinde çoğalmayacaklar, azalacaklar? dedi.

DYP 27 Mayıs'ta yapılan kongreyle DP adını alırken, Ağar'a en sert eleştiri, genel başkanlığı döneminde partiden dışladığı Çiller ekibinden geldi. DYP eski grup başkanvekillerinden Turhan Güven, DYP'nin DP adını alması ve Anavatan'la birleşecek olmasını, ?siyasi ahlaka sığmıyor? sözleriyle değerlendirdi. DYP'nin kökü, kökeni olan bir parti olduğunu ifade eden Güven, ?bu kadar köklü bir parti kapatılamaz. Bu bir zaafiyet alametidir? dedi. DYP'nin bir misyon partisi olduğunu ancak Ağar'ın bugüne kadar ağzından ?misyon partisi? sözünün çıkmadığını kaydeden Güven, ?böyle merkez sağ olmaz. Gerçek Doğruyolcuların bulunup çıkarılması lazım?dedi. Merkez sağdaki hiçbir partinin ?kötü yönetim? nedeniyle kapatılmadığını ancak Ağar döneminde bunun gerçekleştiğini savunan Güven, ?30 Mayıs 1983'te Büyük Türkiye Partisinin yerine Doğruyol Partisi kuruldu. DYP'yi millet kurdu. Ancak şimdi milletin kurduğu bir partiyi Ağar yıkıyor? dedi.

ÇİLLER TEKRAR DÖNER

23 Temmuz'da DP adıyla kurulan partinin siyasi yaşamının devam etmeyeceğinin görüleceğini kaydeden Turhan Güven, Anavatan'la yapılan birleşme sonucunda oy oranının çoğalmayacağını tam tersi azalacağını savundu. Çiller'in de gelişmeleri izlediğini kaydeden Güven, ?Tansu Hanım 10 sene genel başkanlığını yaptığı bir partiye bigane kalamaz. Ben bu sürecin ardından yeniden döneceğini düşünüyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber