İHV: Polis yasası yaşam hakkına ciddi saldırı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), polise geniş yetkiler tanıyan yasa teklifinin yasalaşması durumunda yaşam hakkı, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü gibi temel haklar üzerinde ?ciddi bir saldırı? olacağını belirtti.

TİHV, yaptığı açıklamada ?Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi?ni ?güvenlik gerekçesiyle yaşam hakkı ve kişi güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik girişim? olarak nitelendirdi. Vakıf, söz konusu yasa teklifinin Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması sonrasında hızla yasalaştırılmaya çalışıldığını ileri sürerek, ?Kanun teklifi eğer yasalaşırsa başta kişi özgürlüğü ve güvenlik hakkı olmak üzere yaşam hakkı, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler üzerinde tehdit oluşturan ciddi bir saldırı ortaya çıkacaktır? değerlendirmesi yaptı.

HER SOKAK GÖZALTI YERİ

Yasa teklifinde suçun önlenmesi adı altında herkesin potansiyel suçla olarak görüldüğü bir ortamın yaratıldığını belirten TİHV, ?Her sokak, kişilerin özgürlüklerinden alıkonulduğu bir gözaltı yeri haline dönüştürülmektedir? dedi. TBMM'nin güvenlik gerekçesiyle insan hak ve özgürlüklerinin ortadın kaldırılmasına izin vermemesi gerektiğini dile getiren TİHV, ?Toplumda suçun ve suçluluğun önlenmesi, özgürlükleri yok sayılmasıyla değil, güçlendirilmesiyle sağlanır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber