Tuğcu'ya çikolata bombası: Şüpheli paketin içinden bir insanlık dramı çıktı

Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya gönderilen şüpheli bir paket güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Paketi açan polis çikolata kutusu ile bir adet mektupla karşılaştı.

Suikast ihtimaline karşı güvenlik önlemlerini artıran polis, paketin müflis bir işadamı tarafından başkan Tuğcu'ya teşekkür amaçlı gönderildiğini belirleyince rahat bir nefes aldı.

Ankara'da geçtiğimiz ay YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yönelik başarısız bir suikast girişiminin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya gönderilen şüpheli bir paket polisi ve güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Ankara polisine soğuk terler döktüren şüpheli paket, uzman ekipler tarafından dikkatlice açıldı. Topkapı'daki Huzur Oteli'nden posta yoluyla gönderildiği belirlenen paketten üç adet çikolata kutusu ile bir adet mektup çıktı.

Paketi açma çalışmaları sürerken olay İstanbul polisine bildirildi.

Paketi gönderen Ahmet Fatih Sülük'ün (Kızılırmak) Topkapı'da bir otelde kaldığı belirlenerek otel özel timler tarafından abluka altına alındı. Düzenlenen bir operasyonla gözaltına alınan Ahmet Fatih Sülük sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

ŞÜPLELİ PAKETTEN İNSANLIK DRAMI ÇIKTI

Gözaltına alınan zanlı Sülük'ün yapılan sorgulamasında tam bir insanlık dramı çıktı. Tülay Tuğcu'ya çikolata paketi göndererek teşekkür etmek isteyen Ahmet Fatih Sülük'ün batık bir işadamı olduğu ortaya çıktı.

TUĞCU'YA MİNNET BORCU

Sülük'ün 1997 yılında İstanbul'a gelerek AFS isimli bir şirket kurdu. Kurduğu şirket aracılığı ile yurtdışına ihracat yapan tekstil şirketi 1998 yılında Suriye'ye çorap ihracatı yaptı. İhraçtan gelen alacağının yaklaşık 2500 dolarını Halk Bankası'ndan tahsil edemeyince de bankaya dava açtı.

Hukuki süreç devam ederken Zanlı Sülük'ün Danıştay'a açtığı dava Anayasa Mahkemesi tarafından onandı. Şirket 2001 yılında çıkan ekonomik kriz sonrası kapatıldı.

İşadamı Ahmet Fatih Sülük elindeki 10 milyar lira parayıda başkasına kaptırınca iflas etti. İflas günlerinde Anayasa Mahkemesinin verdiği karar ile alacağını tahsil eden Sülük'e bu para derin bir soluk aldırdı. Sülük 2001 yılından beri Topkapı'daki Huzur Oteli'ne yerleşti. Geçimini ise çevrede bulunan esnaflara çorap satarak sağlıyor.

Ahmet Fatih Sülük aradan uzun zaman geçmesine rağmen mahkeme başkanı Tülay Tuğcu'ya teşekkür etmek istedi.

MEKTUP YAZDI

Fatih Sülük teşekkür amacıyla Mayıs ayı başında Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya mektup yazarak 6 Mayıs Hıdırellez Bayramı'nı kutladı. Yazdığı mektubu yaptırdığı çikulata paketinin içerisine koyarak posta yoluyla Anayasa Mahkemesine gönderdi.

Ancak paketin Ankara'ya ulaştığı günler, Anayasa Mahkemesinin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak çok konuşulduğu günler olunca paket de şüpheli görülerek incelemeye alındı.

Ankara ve İstanbul polisine zor anlar yaşatan Sülük düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.Zanlı, yapılan sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak içinde bulunulan günlerin hassasiyeti gözönüne alınarak olay büyük bir titizlikle gizlendi.

GENELKURMAY BAŞKANINA DA KUTLAMA MESAJI

Ahmet Fatih Sülük'ün Genelkurmay Başkanı'nada 23 Nisan Bayramını kutlayan faks çektiği,Başbakan ve bazı bakanlarada mektuplar yazdığı belirlendi.

DP'NİN KONGRESİNE KATILDI

Ahmet Fatih Sülük'ün aileden Demokrat partili olduğu ve geçtiğimiz haftasonu Ankara'daki DYP ve ANAP'ın birleşme kongresine katıldığı belirlendi.

PETEK DİNÇÖZ'ÜN BELALISI ÇIKTI

Polis tarafından gözaltına alınan Ahmet Fatih Sülük'ün sanatçı Petek Dinçöz hayranı olduğu ortaya çıktı. Sanatçı Petek Dinçöz'ü canından bezdiren Sülük 2005 yılında Petek DİNÇÖZ' ün görüntülerin medyada yayınlanmaması için Televizyon kanallarına dava açmasıyla gündeme geldi.

Petek Dinçöz ile evlenmek içih soyadını Kızılırmak olarak değiştiren Ahmet Fatih Sülük sanatçıya 5 milyar lirada alacak davası açtığı ortaya çıktı.Sülük parayı evlilik aktinden kaynaklanan bir alacak olduğunu söyledi.

Gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber