Sol seçimlerden sonra yine ayrılacak

Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DSP lideri Sezer, CHP ile oluşturdukları seçim işbirliğine yönelik olarak ?(CHP) Tek başına alıp bir umut yaratabilseydi bugün bize gerek olmazdı? dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, KanalTürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.Sezer, CHP ile DSP arasındaki seçim işbirliğinin kurumsal birleşmeye dönüşmesinin şu anda gündemde olmadığını belirterek iki ayrı parti olarak kalmanın daha yararlı olacağını kaydetti.

DSP'nin 1999 seçimlerinde yüzde 22, CHP'nin ise yüzde 8,5, 2002 seçimlerinde DSP'nin yüzde 1, CHP'nin de yüzde 19 oy aldığını dile getiren Sezer, ?Demek ki DSP'yi oluşturan sosyolojik kesimler, her durumda oraya gitmiyor. Farklı bir kesim. Aynı şekilde CHP için de söz konusu. CHP'nin ulaşabildiği sosyolojik kesimlere DSP'nin ulaşamadığı gerçeği de var. Öyleyse solu iki kanattan büyütmek lazım? diye konuştu.

CHP'nin 2002 seçimlerinde Anamuhalefet partisi olduğunu hatırlatan Sezer, ?AKP de ülkeyi bu kadar kötü yönetti. (CHP) Tek başına alıp bir umut yaratabilseydi bugün bize gerek olmazdı? dedi.

Sezer, şunları söyledi:

?Öyleyse aslında DSP'nin DSP olarak kalmasında, sıkışılan dönemlerde hiç değilse böyle fedakarlıkları yapıp, Türkiye'nin güvencesi olarak ortaya bir proje koyabilmesi açısından bunu bu şekliyle değerlendirmemek lazım. Ama dediğim gibi iki kardeş parti olarak da el birliğiyle benzer yönlerimizi öne çıkartarak Türkiye adına büyük çalışmaları yapabiliriz. Şimdi ortaya konan budur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber