BASK: İşçi öz, memur üvey evlat oldu

Haber Giriş : 01 Haziran 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, memurların 2007 yılı toplu görüşmelerinin 15 Ağustos'tan 1 Eylül'e alınması nedeniyle hem hükümet hem de yetkili sendikalara tepki gösterdi.

Akay, "Hükümet kamuda çalışan işçi ve memurların toplu pazarlık sürecini eş zamanlı olarak sürdürmesi gerekirken, memurlara üvey evlat muamelesi yaparak, kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmelerini kesintisiz sürdürürken, memurların toplu görüşme sürecini 1 Eylül 2007 tarihine ertelemesini manidar buluyoruz" dedi.

MEMUR SENDİKALARI AYMAZLIK İÇİNDE

Akay, yazılı açıklamasında, "küresel sermayeye biat eden, emeğin bütün kazanımlarını yok etmeyi göze almış bir iktidar anlayışına karşı yetkili kamu görevlileri sendikalarının aymazlığı, vurdumduymazlığı ve çaresizlikleri yüzünden kamu çalışanları tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşamaktadır" diye konuştu.

Hükümet icraatının hesabının 22 Temmuz'da görüleceğini ifade eden Akay, böyle bir konjonktürde yetkili sendikaların toplu görüşmelerin kaydırılması için rıza göstermelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Hükümete karşı seçim öncesi tavır koymak ve kaybedilen hakların bir kısmını almak için tarihi bir fırsatın kaçırıldığını ifade eden Akay, şu değerlendirmede bulundu:

"İlkokul düzeyinde sendikal bilgiye sahip olan herkes bilir ki, Türkiye'yi yönetenlerden hak alınacaksa bu hak ancak seçim öncesinde alınır. Seçimlerden sonra hangi parti iktidara gelirse gelsin öncelikleri olduğunu öne sürerek, kamu çalışanlarının hatlı taleplerini öteleyecek ve görmezlikten gelecektir. 2007 toplu görüşmelerinde altın değerinde bir fırsat yakalanmışken, yetkili sendikaların basiretsizliği yüzünden 2007 yılı toplu görüşmeleri daha şimdiden kaybedilmiştir."(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber