Osmangazi Belediye Başkanına yargı yolu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, bir yıkım kararını uygulamadıkları iddiasıyla ilgili olarak, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, eski başkanlar Basri Sönmez ve Hilmi Şensoy'un da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkındaki soruşturma izni vermeme kararını kaldırdı.

Alemdar mahallesinde iki katlı olması gereken inşaatın 6 katlı yapılması üzerine belediye encümeni 1995 yılında yıkım kararı aldı.

Encümen kararının uygulanmadığı iddiasıyla dönemin belediye başkanı ve bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunuldu, ancak eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Altepe ile eski başkanlar Sönmez ve Şensoy'un yanı sıra 5 bürokrat hakkında soruşturma izni vermedi.

İçişleri Bakanlığı'nın kararına yapılan itirazı görüşen Danıştay 1. Dairesi, ?soruşturma izni vermeme? kararını oybirliğiyle kaldırdı.

Kararda, inşaatın yıkımına ilişkin belediye encümeni kararının günümüze kadar uygulanmadığı ve bu eylemin hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu belirtildi.

Daire, Osmangazi Belediye Başkanı Altepe, eski başkanlar Sönmez ve Şensoy ile diğer belediye görevlileri Şaziye Sezginer, Şahin Başol, Yusuf Kılınç, Ayfer Gürel ve Sezai Özokutanoğlu hakkındaki dosyanın, soruşturma için Osmangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber