Öğrencilere ziyaret cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 11:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de sigara içtikleri belirlenen öğrencilere ilginç ceza

İzmir Küçükyalı Anadolu Meslek ve Kız meslek Lisesinde sigara içerken yakalanan öğrencilere, okul yönetimi tarafından özellikle akciğer kanseri ve KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalarının tedavilerinin yapıldığı İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinde haftanın bir günü hastaları ziyaret etme ve onların bir günlük bakımlarını üstlenme cezası verildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Müdür Yardımcısı Ayfer Tantay, projenin okulun Disiplin Kurulu Başkanı ve Müdür Yardımcısı olan Neriman Uyar tarafından hazırlandığını ifade ederek sigara içerken yakalanan öğrencilere ailelerinin de görüşü ve onayı alındıktan sonra böyle bir ceza vermeye karar verdiklerini söyledi.

Öğrencilerin 3 hafta boyunca dönüşümlü olarak haftanın bir günü hastaneye gideceklerini belirten Tantay, ''Çocukların sigaranın zararları ve insan sağlığı üzerindeki tahribatını yakından görerek bu sayede sigaradan uzak durmalarını sağlamayı hedefledik'' diye konuştu.

Tantay, öğrencilerin hastanede rapor hazırlayacaklarını, gördüklerini yazarak ve fotoğraf çekerek hazırladıkları sunumları da okuldaki arkadaşlarıyla paylaşacaklarını anlattı.

Tantay, şunları söyledi:

''Sigara içerken yakaladığımız öğrencilerin velilerinin de onayını aldıktan sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçtik. Onlar da bizi İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesine yönlendirdiler. Pazartesi gününden itibaren öğrencilerimiz hastaneye gitmeye başlayacaklar.''

İlk etapta 5 öğrencinin hastaneye gideceğini belirten Tantay, öğrencilerin de hastaneye gitme konusunda oldukça istekli olduklarını söyledi.

Tantay, öğrencilere sigaranın zararlarını anlatmak yerine onların görerek öğrenmelerini sağlamak istediklerini, diğer öğrencilerin ise arkadaşlarının gözlemlerini paylaşarak sigaranın sonuçlarını öğreneceklerini belirtti.

Öğrenciler ise daha çok arkadaş ortamlarında ikramlarla sigarayla tanıştıklarını, aileleri ve öğretmenlerinin de desteğiyle sigarayı bırakmak istediklerini ifade ettiler.

İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kadri Ali Çırak da uygulamanın örnek olması gerektiğini ifade ederek hastanelerinde daha çok sigaranın neden olduğu hastalıklar nedeniyle tedavi gören hastaların bulunduğunu, öğrencilerin sigaranın zararlarını yakından görmelerinin sağlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber