Şaka değil gerçek!.. Soda şişesi patladı, özür için bir kasa soda gönderildi ve..

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Dr. Hayati Şener, önce satın aldığı maden suyu şişesinin patlaması, ardından durumu bildirdiği üretici şirketin özür mektubuyla armağan olarak gönderdiği bir kasa maden suyundan 5 şişenin daha patlamasıyla şoke oldu.

Evli ve iki çocuk babası 58 yaşındaki Dr. Hayati Şener, iki hafta önce Ortakent- Yahşi Beldesi'ndeki büyük birk alış veriş merkezinden aldığı maden sularını eve getirdi, buzdolabına yerleştirmek istedi. Bu sırada şişelerden biri patladı. Paramparça olan şişenin kapağı tavana fırladı. Olay sırasında gıda torbalarından iki metre kadar uzakta olan Dr. Şener, yaralanmaktan şans eseri kurtuldu. Dr. Hayati Şener, hem alış veriş merkezini, hem de maden suyu fabrikasını arayarak durumu bildirdi, önlem alınmasını istedi.

Olaydan 5 gün sonra, maden suyu firması, Dr. Hayati Şener'e hem özür mektubu, hem de bir kasa soda gönderdi. Ancak önceki gün de kasadaki 5 şişe peşpeşe patladı, salon cam kırıklarıyla doldu. Bir kez daha yaralanmaktan kurtulan Şener, şaşkına döndü. ?Şaka gibi geliyor'' diyen Dr. Şener, şunları söyledi:

?İlkinde başıma birkaç parça cam kırığı geldi. Önlem alınması için uyardığım fabrika yetkililerinin özür dilemek için gönderdiği sodalar da art arda patladı. Olay sırasında evimde küçük hasarlar meydana geldi ama bizlere birşey olmamasından teselli bulduk. Şişeler elimde olsaydı, olabilecekleri düşünmek bile istemiyorum. Evlerdeki sodalar, patlamaya hazır mayın gibi. Birileri kör olmadan, ölmeden tedbir alsınlar.'' Maden suyunu üreten şirketin yetkilisi Neşe Kılınçoğlu ise hatanın kendilerinden değil, cam şişeleri sipariş verdikleri Şişe Cam Fabrikaları'ndan kaynaklandığını ve hatalı şişelerin şubat ayından itibaren piyasaya sürülmeye başlandığını fark ettiklerini öne sürdü. Kılınçoğlu, bu iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

?Şişe Cam Fabrikaları'nın yeni taşındığı tesislerde üretilen ve bize gönderilen cam şişelerin ağızları ince, çatlak ve hatalı. Durumu fabrikaya ilettik, düzelteceklerini söylediler. Şubat ve mayıs ayları arasındaki imalatlarda bu hata var. Yoğun şikayet alıyoruz. Fabrikanın bu nedenle 4 gün imalatı durdurup gerekli onarımı yaptığını öğrendik. İmalat hatası tespit edilen ürünlerimizi piyasadan çekmeye başladık. Şikayetleri de anında değerlendiriyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber