OKS'de tek tercih dönemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl yapılacak OKS'de adaylar tek tercih yapacak, 20 okul yazabilecek. Geçen yıl I. ve II. yerleştirme öncesi tercihlerde 12 okul yazılabiliyordu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) ilişkin olarak bu yıl tek tercih yapılacağını, tercih formuna 20 okulun yazılabileceğini açıkladı.

Çelik tarafından yayımlanan "2007 OKS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri" konulu genelgede, OKS'yle ilgili açıklama ve kuralların (http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr) internet adresleri ile 2 Temmuz'da yayımlanacak, "Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunda" yer alacağı belirtildi. Yerleştirme puanları bu yıl ilk kez ilköğretim başarı puanı eklenerek hesaplanacak. OKS'ye girecek öğrencilere, tercih ve yerleştirme hakkında gerekli duyuruların valilik tarafından yapılacağını belirten Çelik, tercihlerin veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacağını bildirdi.

Düzeltme hakkı yok

Çelik, tercih onaylama işlemi bittikten sonra kesinlikle düzeltme hakkı olmayacağını ifade ederek, okul müdürlüğünce elektronik ortamda onaylanan "Tercih Formu"nun bilgisayar çıktısının alınarak, veli tarafından imzalanacağını ve okul müdürlüğünce onaylanacağını, tercih formunun bir örneğinin adayın velisine imza karşılığı verileceğini belirtti.

Bu yıl bir seferde 20 tercih alınacak olup ikinci bir tercih işlemi yapılmayacak. Tercih başvuruları adayın velisi tarafından 9-14 Ağustos arasında okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacak. Geçen yılki uygulamada I. ve II. yerleştirme öncesi yapılan tercihlerde 12 okul yazılabiliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber