Koruması Ecevit'in izinde!..

Haber Giriş : 02 Haziran 2007 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhum Bülent Ecevit'in, uzun yıllar koruma müdürlüğünü yapan Recai Birgün, aktif siyasi çalışmalarına hız verdi. Ecevit'in vefatının ardından emekli olup, DSP'de çalışmalara başlayan Birgün, Ecevit'in, hem siyasi hem de insani yanından çok etkilendiğini belirtti.

Ecevit'le birlikte yaklaşık 8 yıl geçiren Recai Birgün, 2002 yılındaki milletvekili adaylığının ardından siyasi çalışmalarına hız verdi. Siyasete ilişkin hedeflerini ANKA'ya anlatan Birgün, 1980'li yıllardan beri hedefinin siyaset olduğunu söyledi.

ECEVİT VE SİYASET

Uzun yıllar siyasi görüşünü hiçbir partiye oturtamadığını ifade eden Birgün, Ecevit'in korumalığına başladıktan ve yazılarıyla tanıştıktan sonra yönünü çizdiğini kaydetti. Birgün şunları söyledi:

"Ancak, yıllar sonra Sayın Ecevit'in Koruma Müdürlüğüne getirildiğim zaman biraz daha siyasetin içinde olmaya başladım. O zaman anladım ki benim siyasi görüşüm, Sayın Ecevit'in siyasi görüşüyle bire bir örtüşüyor. Yani ben hem laik hem Müslüman olabiliyorum, Hem sağcı hem solcu olabiliyordum. Ne keskin sağcı ne keskin solcu. Orta'da bir sol diye bir şey var, onun olduğunu anladım.

ECEVİT'TEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Sonra Ecevit'in çok eski yıllarda yaptığı konuşmaları okudum. Baktım, bizim iki gücümüz var ?biri hak, biri halk' bunu Türkiye'de diyebilen tek siyasi partidir. DSP'de bu deyim sırıtmaz. Bu diğer partilerin ağzına yakışmaz. Bu sözü Sayın Ecevit 1970'lı yıllarda söylemiş. Kimse de çıkıp sayın Ecevit'e ?sen dini kullanıyorsun' dememiş. Çünkü samimiyeti biliyor. Ecevit, milletin gözüne soka soka kullanmamış Atatürkçülüğü de. Atatürk'ün de arkasına sığınmamış. Sayın Ecevit'in siyasi görüşü bana tam örtüşüyor.

Tabi bir de iyi bir imkan yakalamıştım. Ecevit'in yanında siyaseti öğrenmek de önemli. Bu noktadan sonra tekrar Emniyet'e dönmeyi de istemedim. Beni yıpratabilir, belki kişiliğimi dejenere edebilir diyerek. Sayın Ecevit'in yanındayken, yukardan mı diyelim, tepeden mi diyelim, siyasete girmiş oldum. 2002 yılında, İstanbul 3. Bölgeden aday olmuştum.ö BİZİM DE GÖNLÜMÜZDE BİRŞEYLER YATIYOR Siyasetteki hedeflerini "siyasete giren herkesin amacı neyse benim ki de o" sözleriyle özetleyen Birgün, "DSP'nin çok iyi bir genel başkanı var. Onunla çalışmaktan gurur duyuyoruz. Tabi her siyesi parti üyesinin gönlünde bir şeyler yatar. Bizim de gönlümüzde bir şeyler yatıyor. Ama önemli olan Sayın Zeki Sezer'in bunu takdir etmesi. Biz Demokratik Sol kültürle büyüdüğümüz için talep etmeyiz, verileni yaparız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber