PKK'lılara bile çürük raporu vermişler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında askerlerin de bulunduğu ve askerlik için sahte çürük raporu veren çetenin, PKK üyelerine dahi rapor hazırladığı ortaya çıktı. Raporlara, 100 bin YTL'ye kadar fiyat biçildiği belirlenirken jandarmanın yaklaşık 450 kişiyi gözaltına alması bekleniyor.

Mamak Askerlik Daire Başkanı Albay Murat A.'nın da aralarında bulunduğu 23 kişinin, yüzlerce kişiye sahte çürük raporu verdiği yönünde bilgilere ulaşan ve 2007 Ocak ayında operasyon düzenleyen jandarma geçtiğimiz günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla çürük raporu alan 70 kişiyi ve çeşitli hastanelerde görev yapan 9 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin ifadelerini alan jandarma ekipleri, şok bir itirafla karşılaştı. Çete üyelerinin 50-100 bin YTL arasında değişen fiyatlarla PKK üyelerine dahi sahte çürük raporu verdikleri tespit edildi. Sahte çürük raporu alan iki PKK terör örgütü üyesinin hala cezaevinde tutuklu bulunduğu da ortaya çıktı.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda jandarmanın önümüzdeki günlerde yaklaşık 450 kişiyi daha gözaltına alması bekleniyor. Halen gözaltında bulunan ve sahte çürük raporu aldığı belirlenen 70 kişi ile 9 memurun, bugün mahkemeye sevk edilecekleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber