İşadamı Ünver öldü Pilot Özgür yaralı

Kartal'dan havalanan Bell 430 tipi helikopter, Bostancı açıklarında denize düştü. Helikopterdeki Halil İbrahim Ünver ve İsmet Özgür, atlayarak kurtuldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Eylül 2018 07:40, Son Güncelleme : 07 Eylül 2018 08:00
İşadamı Ünver öldü Pilot Özgür yaralı

Ünver Havacılık'a ait TC-HYU kuyruk tescilli, Bell 430 tipi helikopter, dün saat 16.35'te Kartal Mermerler Heliport pistinden kalkarak Büyükçekmece Göl Malikaneleri'ne doğru yola çıktı. Helikopter saat 17.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Bostancı, İDO İlkelesi'nin 1 kilometre açığında düştü. Polis kayıtlarına göre, helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ünver Havacılık'ın sahibi Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür, düşüşten önce helikopterden denize atladı. Ünver ve Özgür, deniz yüzeyinde tutundukları helikopterin bir parçası sayesinde hayatta kaldı. Bir süre kurtarılmayı bekleyen Ünver ve Özgür, kaza yerine yakın olan Bostancı-Adalar arasında çalışan "Nazenin" adlı yolcu motorundan denize atlayanlar tarafından kurtarıldı. Ünver ve Özgür, karaya çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Ancak işadamı Ünver, kaldırıldığı Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Pilotun sağlık durumu iyi

Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan pilot İsmet Özgür'ün sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan, "Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı kimyasal pnömoni(aspirasyon zatürresi) var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı" dedi. Pilot Özgür'ün, hastaneye girişinde polislere, "Düşürmemek için çok çaba sarf ettim, denize inmeye çalıştım ancak başaramadım" dediği öğrenildi.

'Yıldırım düştü' iddiası

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazanın nedenine ilişkin "Hava durumundan mı kaynaklandı, teknik bir arıza mı oldu onu ancak kaza kırım ekibi teknik inceleme yaptıktan sonra karar verecek. Kazaya ilişkin hangi tür değerlendirme yaparsak bir spekülasyona neden olabilir, doğru da olmaz çünkü bu konu bizim ihtisas alanımız değil. Teknik ekibimizin verdiği rapora göre de kamuoyunu aydınlatmış olalım" dedi. DHA, helikopterin ilk bilgilere göre yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğünün belirtildiğini bildirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle yapılmaya devam edildiği vurgulandı.

'PARAMPARÇA OLDU'

Ekipler, helikopter enkazının konumu ve derinliğinin belirlenmesi için denizde çalışma yürütüyor. Tespit yapıldıktan sonra hava şartlarına göre enkazın denizden çıkarılması bekleniyor. DAKSAR bot kaptanlarından Hakan Köklü, kazanın ardından olay yerine vardıklarını ve helikopterin kıyıya 50 metre mesafede düştüğünü gözlemlediklerini söyledi. Helikopterin paramparça olduğunu gördüklerini ifade eden Köklü, kazanın yaşandığı sıralarda çok yoğun yağmur olduğunu, yağışın kesilmesinin ardından kendilerine ihbar geldiğini kaydetti. Köklü, helikopterden düşen parçaları topladıklarını ve ekiplere teslim ettiklerini ifade etti. Kazaya tanık olan Mustafa Koçak da "Helikopter düştükten sonra hemen battı" dedi. - DHA

Gökhan Karakaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber