Ertuğrul Gazi'yi 8 ayda 1 milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Diriliş dizisi ve geçen yıl başlatılan 'Saygı Nöbeti', son dönemlerde ziyaretçilerin rotasını Ertuğrul Gazi Türbesi'ne çevirdi. 5 yıl öncesine kadar 300 bin kişinin gittiği türbe, 8 ayda 1 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Bugünkü 737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne de 100 bin kişinin katılması bekleniyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Eylül 2018 08:30, Son Güncelleme : 07 Eylül 2018 08:38
Ertuğrul Gazi'yi 8 ayda 1 milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan ve 5 yıl öncesine kadar 300 bin kişinin ziyaret ettiği Ertuğrul Gazi Türbesi, bu yılın 8 ayında 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Söğüt'te bugün başlayacak ve pazar günü sona erecek 737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne 3 günde 100 bin kişinin katılması beklenirken, valilik şenliklere yönelik hazırlıklarını tamamladı.

KARDEŞLİK RUHUNU HİSSETMEK

Söğüt Belediyesi yetkililerine göre, TRT'de gösterilen Diriliş Ertuğrul dizisi ve alp kıyafetli askerler tarafından Saygı Nöbeti'nin tutulması, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ilginin artmasında, ziyaretçilerin rotasını bölgeye çevirmesinde etkili oldu. Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret edenlerin sayısı 5 yıl önce 300 bin kişi iken bu sayı bu senenin 8 ayında 1 milyon kişiyi geçti. Kuruluşun ruhunu hissetmek, isteyenlerin geldiği türbede özellikle hafta sonlarında yoğunluk yaşanıyor.

ŞENLİKLERDE TOY TOPLANACAK

737. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri hakkında bilgi veren Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Hem şenlik hem de toy tarafını organize edeceğiz. STK'lardan katılım olacak. Toy yolunda getirecekleri sancakları alacağız bir ritüel gerçekleştirmiş olacağız. Konya'dan da sancak töreni şeklinde bir yürüyüş gerçekleştirilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber