Gelir İdaresi ile Hesap Uzmanları Derneği arasındaki kavga Danıştaya taşındı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergide yeni af kokusuna Danıştay'da 'hesap'laşma

Gelir İdaresi'ndeki uygulamalardan rahatsız olarak, "Kanun namına durun" diyen Hesap Uzmanları Derneği şimdi de İdare'nin bir tebliğinin iptali için Danıştay'a gitti.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi ile Maliye Hesap Uzmanları Derneği arasındaki kavga şimdi de yargıya taşındı. Geçtiğimiz haftalarda Gelir İdaresi'ndeki yasal zemini olmayan uygulamalardan duydukları rahatsızlığı Vergi Dünyası dergisinde "Kanun namına durun" başlıklı yazıyla dile getiren Hesap Uzmanları Derneği, şimdi de İdare'ye 'yasal zeminde' savaş başlattı.

İSTİSNA GETİRİLİYOR

Dernek, geçen hafta 1 seri numaralı Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nin bazı bölümlerinin yasalardaki yetkiler aşılarak düzenlendiği gerekçesiyle iptal edilmesi istemiyle Danıştay'da dava açtı. Açılan davada kurucu ve intifa senetlerinden elde edilen temettü gelirleri ile bu senetlerin satışından elde edilen gelirler için yeni kurumlar vergisinde getirilen istisnanın yeni kanun yürürlüğe girmeden önceki gelirler için de uygulanacağı yönündeki düzenlemenin iptali isteniyor.

AF NİTELİĞİNDE

Dava açılmasının nedeni olarak da geçmişte olmayan bir istisnanın geçmişte elde edilen gelirler için uygulanmasının bir af niteliğinde olduğu ileri sürülüyor. Açılan davada ayrıca aynı tebliğde şirketler için getirilen avans kâr payı dağıtma uygulamasının, hiçbir kanunda yetki verilmediği halde getirilmesi nedeniyle iptali isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber