Maliye Bakanlığından e-mail yoluyla memur ücretlerini isteyebilirsiniz

Haber Giriş : 30 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.NET Özel Haber

4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu sonrasında 27.4.2004 tarihinde Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik yayımlandı.

Bu yönetmeliğe göre, tüm kamu kurumlarının 27.6.2004 tarihine kadar Bilgi Edinme Sayfaları oluşturmaları ve mail üzerinden başvuru kabul etmeleri gerekmektedir.

Malye Bakanlığınca, Bilgi Edinme Sayfası geçen hafta içerisinde oluşturuldu. Oluşturulan bu sayfa gereğince Maliye Bakanlığı internet üzerinden mail yoluyla resmi başvuru kabul etmeye başlamıştır.

Bu çerçevede, sitemiz ziyaretçileri aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak (mail dahil) Maliye Bakanlığından herhangi bir memurun maaşını kendisine bildirilmesini istyebilir. Bu talep unvan bazında olduğu gibi kurumsal bazda veya sınıfsal bazda da olabilir.

Ancak, mail veya faks yoluyla yapılacak başvuruların mutlaka örnek form ile yapılması ve bu örnek formun Maliye Bakanlığının [email protected] mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

4982 sayılı Kanuna göre, Maliye Bakanlığının bu tür başvurulara 15 gün içinde cevap vermesi gerekmektedir. Konuya ilişkin genelge gereğince başvurulara cevap vermeyen personel hakkında disiplin cezası uygulanmaktadır. Ayrıca olumsuz cevaplar için 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmesi mümkündür.

Maliye Bakanlığının Bilgi Edinme Sayfasına ulaşmak için tıklayın.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber