İlhan Kesici Köşk için 'halk seçmeli' diyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP'nin keskin muhalefet yürüttüğü ?Cumhurbaşkanını halk seçsin? önerisi, Başbakan Erdoğan'a karşı İstanbul 1. Bölge'den CHP adayı olan İlhan Kesici tarafından destekleniyor. Kesici, tüm seçimlerin ?doğrudan ve iki turlu? olması gerektiğini savunuyor.

ANKARA(ANKA)- AKP ile CHP'yi sert biçimde karşı karşıya getiren Köşk seçimleri ve sonrasında yargıya taşınan Anayasa değişikliğinin temeli olan ?Cumhurbaşkanını halk seçsin? önerisi, CHP'nin yeni transferi İlhan Kesici tarafından destekleniyor. CHP lideri Baykal'ın Erdoğan'a karşı kozu konumunda olan Kesici, Türkiye'deki tüm seçimlerin doğrudan ve iki turlu yapılmasını savunuyor.

Partilerin, ?merkez vitrini? konumundaki adaylarını açıklamasıyla siyasi rekabet hız kazandı. CHP, bir dönem merkez sağın lideri olması beklenen, ?Demirel ailesinin damadı? İlhan Kesici'yi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olduğu İstanbul 1. Bölge 1. sırada aday gösterdi.

CHP'nin çıkardığı, Erdoğan'a karşı en güçlü aday konumundaki Kesici'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda rakibinden farklı düşünmediği ortaya çıktı.

CHP'nin, Anayasa değişikliğini yargıya taşıdığı gün, Erdoğan'a rakip olarak Kesici'nin adaylığı gazetelere yansırken, CHP adayının internet sitesindeki şu cümle dikkat çekti:

?Türkiye'de adı ?seçim' olan her şey ?doğrudan' ve ?2-turlu' olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçiminden Mühendis Odaları seçimine, Milletvekilliği seçimlerinden Kooperatif yönetimleri seçimine kadar adı seçim olan ne varsa hepsi doğrudan ve 2-turlu olmalıdır.?

KESİCİ'DEN "HÜKÜM" CÜMLELERİ

Kesici, kendi adını taşıyan sitede merkez sağ anlayışı yansıtan ifadelerini "hüküm cümleleri" adıyla yayınlıyor.

Kesici'nin sitesinde yer alan, devlet yönetimi ve demokrasiyle ilgili bazı ?hüküm cümleleri? şöyle:

?- Bizim coğrafyamız zor bir coğrafyadır. Burada güçsüzler yaşayamaz. Tarihi yapan şey 'kudret'tir. Kudret, bilim, ekonomi ve devlet-millet barışıdır.

- Türkiye'de 'skandal' kalmamıştır. Skandal'ı olmayan ülkelerin başı beladadır.

- Türk demokrasisi ve siyasetini boğan şeylerin başında, ?devlet erki'nin kişisel-ailesel menfaatler istikametinde kullanılması gelmektedir. Bu anlamda olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Yetkililiği, Bakanlık, Milletvekilliği, Müsteşarlık, Genel Müdürlük, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları görevlerinde bulunanlar, devlet erki kullandıkları dönemler itibariyle, mutlaka, 'Nereden Buldun' kapsamında olmalıdırlar.

- Ülkeler, öngörüsü olan kişiler ve kurumlarca yönetilmelidir. Bir ülkenin geleceğinin etkilenebileceği bir gelişme 'sürpriz' olarak algılanırsa, o ülke yönetilmiyor demektir. Demokrasi sürprizlerin en az'a indirildiği rejimlerin adıdır.?(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber