07/06/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Haziran 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEZER, ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT'I KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ayrı ayrı kabul ederek haftalık olağan görüşmesini yapıyor.(Saat:15.30/14.30)

-MERKEZ SAĞ LİSTE DERDİNDE, AĞAR VE MUMCU'NUN GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

-Yüksek Seçim Kurulu'na eksik liste sunan Anavatan Partisi ve DP, birleşmeyi askıya alsa da, seçim işbirliği yapmak üzere harekete geçti. Listeleri yeniden gözden geçirmek ve tamamlamak üzere tanınan süre 8 Haziran Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

-DP ve ANAVATAN ise seçim işbirliğinin şartlarında uzlaşılması halinde bugün yeni liste belirleyecek. ANAVATAN'ın seçimden çekilerek DP listelerinden 22 Temmuz seçimine girmesiyle sonuçlanacak süreçte, gözler Ağar ve Mumcu'nun sabah saatlerinde yapması beklenen görüşmede. DP ve Anavatan'ın seçim işbirliği konusunda uzlaşma sağlaması halinde, DP listelerindeki eksiklikler doldurulacak, Anavatan'ın talepleri doğrultusunda da bazı illerdeki isimlerin istifa ettirilmesi ve yerlerine yeni adayların yerleştirilmesi gündeme gelecek.

-CHP MYK'NIN TOPLANMASI BEKLENİYOR

-CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun Genel Başkan Deniz Baykal Başkanlığında toplanması bekleniyor. Toplantıda, seçim bildirgesinin yanı sıra, milletvekili adaylığı için istifa eden il başkanlarının yerine atama yapılması ve seçime yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi bekleniyor.

-CHP MİTİNG YERİNE KONSERLİ ŞÖLENLER DÜZENLEYECEK

-CHP, seçim kampanyasını şölenlere dönüştürmeyi amaçlıyor. Klasik miting yerine ?Cumhuriyet ve Demokrasi" adıyla şölen düzenleyecek olan CHP, bu şölenlerde sanatçıların konserlerine ve şovlara da yer vermeyi planlıyor. Seçim kampanyasının yaz mevsiminin en sıcak günlerine denk gelmesi CHP'yi ilginç arayışlara yöneltti.

SEVİGEN: HALKLA KUCAKLAŞACAĞIZ

-CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, demokrasiden ve Türkiye'nin bütünlüğünden yana olan herkesin CHP'de birleştiğini söyledi. Sevigen, Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, vatandaşları sandık başına gitmeye çağırdı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı halkla kucaklaştırmak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Sevigen, ?Şimdi Genel Başkanımızın halkla kucaklaşmasını sağlayacağız. Basmadık toprak, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmayacağız? diye konuştu.

-IMF, TÜRKİYE'NİN GSYH BÜYÜME ORANINDA DÜŞÜŞ BEKLİYOR

-IMF, geçen yıl yüzde 6.1 büyüyerek cari fiyatlarla 400 milyar dolara ulaşan Türkiye GSYH'sinin büyüme oranının, bu yılın sonunda yüzde 5'e gerilemesini bekliyor. Türkiye'nin GSYH büyüklüğünün 2007 sonunda 433 milyon dolara çıkacağını öngörüyor. IMF, Türkiye'nin GSYH'sinin 2008 yılı sonunda ise yüzde 6 büyüyeceğini öngörüyor.

-IMF'nin 30 ülke arasındaki kıyaslamalarına göre, Türkiye GSYH büyüklüğü ile 16'ıncı sıradaki yerini koruyacak.

-BANKALARIN FAİZ GELİRİ YÜZDE 28 ARTTI

-Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde, bankaların net faiz gelirleri yıllık bazda 28 artarak 5.857 milyar YTL'ye çıktı. Ücret ve komisyon gelirleri yüzde 19 oranında artarak 1.741 milyon YTL'ye ulaştı.

-Bankaların toplam şube sayısı yılın ilk çeyreğinde 125 adet artarak 6 bin 974 yükseldi. Kalkınma ve yatırım bankalarının şube sayısı 1, mevduat bankalarının şube sayısı ise 124 adet arttı.

-TÜRKİYE'NİN DÖRT AYLIK FAİZ GİDERİ 3.5 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin faiz gideri yılın ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.2 artarak 3.5 milyar dolara yükseldi. Faiz geliri aynı dönemde yüzde 84.5 artış göstermesine karşın 688 milyon dolarda kaldı.

-BİREYSEL EMEKLİLİK KATILIMCI SAYISI 1.2 MİLYONU AŞTI

-Bireysel emeklilik şirketlerine katılımcı sayısı mayıs ayı sonu itibariyle 1.2 milyonu aştı. Bireysel emeklilik şirketlerince toplanarak yatırıma yönlendirilen toplam tutar ise 2.9 milyar YTL'ye ulaştı.

-YARGITAY, "TECAVÜZE UĞRAYAN BAĞIRMIYORSA SUÇ OLUŞMAZ"

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, ırza geçme suçunu işlediği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan sanık A.B. hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu. Yargıtay, şikeyetçinin, ırza geçme eyleminin gerçekleştirildiği zamanlarda bağırıp çevreden yardım istememiş olmasını bozma gerekçesi yaptı.

-ÇETKODER'DEN CİNSEL TACİZE UĞRAYANLARA UYARI: DELİLLERİ SAKLAYIN

-Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği, cinsel istismara, tecavüze uğrayan mağdurları uyararak, o an için hukuki girişimde bulunmayı düşünmüyorlarsa bile, saldırının delillerinin kaybolmaması için mutlaka bir sağlık merkezine başvurmalarını ve tıbbi rapor almalarını istedi.

-VAKIFLAR HAYIR İÇİN ?ZEYTİN REÇELİ? SATIŞINA BAŞLADI

-Vakıflar Genel Müdürlüğü, hayır işlerini sürdürmek için sahibi olduğu Ayvalık'taki zeytinliklerden elde edilen zeytin ürünlerini satışa sunmaya başladı. Zeytinin besleyici olduğu kadar şifalı bir bitki olduğunu belirten Genel Müdürlük, vatandaşlara ?zeytin reçeli yeyin, zeytin yaprağı çayı için? önerisinde bulundu.

-KOSOVA ?GÖZETİMLİ BAĞIMSIZLIK? BEKLİYOR

-Kosova Başkanı Agim Çeku, Kosova'nın geleceğiyle ilgili kararı Rusya ve ABD'nin vereceğini belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kosova'ya ?gözetimli bağımsızlık? vereceğine inandığını söyledi.

-"SAUNA ÇETESİ" DAVASI SÜRÜYOR

-Aralarında İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanıklı "Sauna Çetesi" davası Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.(Saat:14.00)

-NİSAN AYI DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Nisan ayına ait dış ticaret endekslerini açıklıyor.(Saat:10.00)

-MOBİL İMZA PROJESİ

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Gümrük Müsteşarlığı ile Turkcell arasında imzalanacak ?Mobil İmza Projesi? törenine katılacak. (Saat:11.00)

-TÜRK İŞARET DİLİ ÇALIŞTAYI BAŞLIYOR

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, TDK'nın düzenlediği ?Türk İşaret Dili Çalıştayı?na katılıyor.(Saat:10.00)

-KESK'TEN EK ZAM TALEBİ

-KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ek zam talebinin dile getirileceği basın açıklaması yapacak. (Saat:12.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber