Depocu savcı meslekten atıldı

Haber Giriş : 12 Haziran 2007 04:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruşturmasını yürüttüğü sanıklardan ?aracının benzin deposunu doldurmasını? isteyen savcı, rüşvet suçundan yargılandı. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, depocu savcıya bir yıl hapis cezası verdi. Ceza daha sonra paraya çevrildi. HSYK de Savcıyı meslekten çıkardı.

Marmaris eski Cumhuriyet Savcısı Ş.Ö, soruşturmasını yürüttüğü sanıklara, aracının benzin deposunu bedava doldurttuğu için ceza aldı. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nde yargılanan savcı, bir yıl hapis cezasına mahkum edildi. Savcının cezası paraya çevrildi. Marmaris Savcılığı yaptığı dönemde sanık ve zanlıların dosyalarını yönlendirdiği ve yardım ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan savcı hakkında birden çok suçlamada bulunuldu. Bunlar arasında, İzmir'de çıkar amaçlı su örgütü oluşturmak suçundan yargılanan üç kişi ile irtibata geçip, haklarındaki soruşturmayı yönlendirmek ve lehine iş yapıp menfaat temin etmek de bulunuyor.

BENZİN DOLDURTTU

Savcı Ş.Ö, uyuşturucu temin etmek nedeniyle hakkında soruşturma açılan Ç.G adlı bir sanığın yakınından da aracının benzin deposunu doldurmasını istedi. Küçük yaşta kızı alıkoyma suçundan hakkında soruşturma yapılan bir başka sanığın kardeşine de aracının deposunu doldurttu. Sanığın yakını, kendi kredi kartı ile savcının aracına benzin aldı. Savcı hakkındaki dosyada çıkar amaçlı su örgütü davasında yargılanan sanık ile telefon görüşmelerine ve ?'Sen kafanı yorma ben hallederim, sana ceza çıkarmam? şeklindeki sözlerine de yer verildi. Suçlamaları kabul etmeyen savcı hakkında Yargıtay, bir yıl hapis cezasına hükmetti.. Hapis cezası daha sonra paraya çevrildi. Daha önce de hakkında disiplin cezaları bulunan savcı,, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edildi.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber