Milli Piyango'da 'devirli' ikramiye dönemine geçiliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 yılı başında uygulamaya konulacak düzenlemeyle satılmayan bilete çıkan ikramiyeler, takip eden ayın 19'undaki çekilişe eklenecek. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın verdiği bilgiye göre, piyangoda bütün büyük ikramiyelerin vatandaşa ulaştırılması ve bu şekilde çekilişlerin daha cazip hale getirilmesi için sistem değişikliğine gidiliyor. Bu çerçevede, 2008 yılı başından itibaren devirli ikramiye uygulamasına geçilecek. Uygulamayla, bir ay içinde yapılan üç çekilişte satılmayan biletlere çıkan büyük ikramiyeler, gelecek ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Bu şekilde vatandaşa dağıtılacak büyük ikramiye rakamı kartopu şeklinde büyüyecek.

İKRAMİYELER CAZİPLEŞECEK

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Balak, yeni sistemle satılmayan bilete çıkan ikramiyelerin artık İdareye kalmayacağını ve sahibini bulana kadar devredeceğini söyledi. Bulak yeni uygulamayla ilgili olarak şu bilgileri verdi: Diyelim ki, bu ayın 9, 19 ve 29'undaki çekilişlerden ikisinde büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet etti. Bu durumda 2 milyon YTL, önümüzdeki ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Böylece 19 Temmuz'daki çekilişte büyük ikramiye 3 milyon YTL olacak. Büyük ikramiye, 9 ve 19 Temmuz çekilişlerinde de satılmayan biletlere çıkarsa, bu defa 19 Ağustos çekilişine 4 milyon YTL devredecek ve bu çekilişin büyük ikramiyesi 5 milyon YTL'ye yükselecek. Sayısal Loto'da olduğu gibi, Milli Piyangoda da devir uygulaması, büyük ikramiye rakamını büyüteceği için vatandaşlarımızdan çok daha fazla ilgi görecek.

Bu arada Milli Piyango'da, çok sayıda büyük ikramiye, satılmayan biletlere çıktığı için vatandaşa ulaşamıyor. Özellikle tam biletlere isabet eden büyük ikramiyeler idareye kalıyor. 2006 yılında, yılbaşı özel çekilişi hariç gerçekleştirilen 34 çekilişte büyük ikramiye 15 kez tam bilete, 6 kez yarım bilete, 13 kez de çeyrek biletlere çıktı. Tam biletlere çıkan 15 ikramiyenin 13'ü satılmamış biletlere isabet etti ve sadece 2 adet ikramiye ödemesinde bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber