BM'de bir Türk'e daha üst düzey görev!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAP Bölge Kalkınma İdaresi eski Başkanı Dr. Olcay Ünver, Dünya Su Değerlendirme Programı'nın (WWAP) başına getirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Olcay Ünver, yeni oluşturulan WWAP kurumunda, küresel su konularının koordinasyonundan sorumlu olacak.

Yetkililer, Kemal Derviş'in BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) başına getirilmesinden sonra, Olcay Ünver'in de böyle bir uluslararası kuruluşun tepesine getirilmesinin, Türkiye açısından önemli tanıtım sağlayacağını vurguluyorlar.

Olcay Ünver, GAP'taki çalışma döneminde kaydettiği başarılı çalışmalar dolayı ile geçen yıl, Dünya Kalkınma Federasyonu tarafından ödüllendirilmişti.

Su ile ilgili çalışmaların genel bir koordinasyondan yoksun olması ekonomik ve insan kaynaklarının verimli kullanımının önündeki en büyük engellerden birisi olması ve aynı zamanda benzer projelerin değişik kuruluşlar tarafından mükerrer olarak yürütülmesi sebebi ile BM Sistemi, su kaynaklarının durumunu her boyutuyla, gerçekçi bir şekilde yansıtan periyodik aralıklarla yayınlanacak kolektif bir rapor hazırlanmasına karar verdi.

WWDR (Dünya Su Gelişme Raporu) olarak adlandırılan raporun BM kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hazırlanması görevi, WWAP kuruluşuna verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber