TMO tarafından alım satımı yapılacak bakliyat, 3 ürünle sınırlandı

TMO, tarafından alım ve satımı yapılacak bakliyat ürünleri kuru fasulye, mercimek (her türlü) ve nohut ile sınırlı olacak. Karar, 24 ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2018 08:43, Son Güncelleme : 24 Ekim 2018 08:46
TMO tarafından alım satımı yapılacak bakliyat, 3 ürünle sınırlandı

Karar Sayısı: 192
Ekli "Hububat Ürünü Alımı ve Satımı Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"m yürürlüğe konulmasına, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 35 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

HUBUBAT ÜRÜNÜ ALIMI VE SATIMI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 8/6/2009 tarihli ve 2009/15095 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Hububat Ürünü Alımı ve Satımı Hakkında Karar"ın adı "Hububat ve Bakliyat Ürünleri Alımı ve Satımı Hakkında Karar" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Kararın 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hububat" ibaresi "hububat ve bakliyat" şeklinde değiştirilmiş, 1 inci maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(4) Bu karar kapsamında TMO tarafından alım ve satımı yapılacak olan bakliyat ürünleri kuru fasulye, mercimek (her türlü) ve nohut ile sınırlıdır."

MADDE 3- Aynı Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hububat ithalatı" ibaresi "hububat ve bakliyat ithalat ve ihracatı" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Kararın 5 inci maddesinin beşinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan "%8" ibaresi "%3" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Kararın 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "hububat ürünü ve mamullerinin alımı ve ithalatı" ibaresi "bu Karar kapsamında yapacağı işlemler" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- 2/6/2008 tarihli ve 2008/13760 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Kırmızı Mercimek (Kabuklu/Kabuksuz) İthalatı Hakkında Karar" yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük
MADDE 7- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 8- (1) Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı müştereken yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber