Uzan'ın garanti adayı

Haber Giriş : 13 Haziran 2007 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'dan ince taktik.

Partisi ve ailesi hakkında onlarca dava açılan Genç Parti lideri Cem Uzan Yargıtay eski genel sekreterini Genç Parti İstanbul 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı gösterdi. İkinci bölgede İbrahim Tatlıses'in hemen ardından aday gösterilen Uğur İbrahim Hakkıoğlu adaylık sürecinde görevinden istifa ederek Genç Parti saflarına katıldı.

TMSF'nin Uzan Grubu'ndan kendisine geçen Mavi Turizm'in, el koyma öncesinde Cem Uzan'ın Genç Partisi için yaptığı reklam harcamalarının parasını almak için açtığı dava Yargıtay'da. Uzan şirketlerine el konulurken Mavi Turizm'e de TMSF tarafından el konulmuş, alacaklarını tahsil etmek için harekete geçen TMSF, şirketin daha önce Genç Parti için yaptığı reklam harcamalarını da (faiziyle birlikte 4.3 milyon YTL) Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açtığı dava ile tahsil yoluna gitmişti. Mahkeme, Mavi Turizm ile Genç Parti arasında sözleşme olmadığı için doğrudan hüküm kuramadı ve Genç Parti yetkililerine yemin etme hakkı tanıdı. TMSF, parti başkanı olarak Cem Uzan'ın etmesi üzerine bir yemin metni hazırlandı. TMSF'nin hazırladığı yemin metninde, Mavi Reklamcılık'ın kendisine olup olmadığı konusunda yemin etmesi istendi.

Konuyla ilgili bilirkişi raporunda, Mavi Reklamcılık ile Genç Parti'nin aynı kişilerin kontrolünde olduğuna dikkat çekilerek yazılı sözleşme olmadan, sözlü talimatlarla da harcamaların yapılabileceği belirtilmişti. Dava da son sözü Yargıtay söyleyecek. .

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber