FETÖ mağduru pilot: İçimdeki askeri hiç öldürmedim

FETÖ mağduru Hüsnü Kuzuluk, askeri liseden ayrılması için baskıya maruz kaldı. Şok mangasında işkence gördü, yılmadı. Psikiyatri raporuyla okuldan atılınca üniversitede sivil havacılık bölümünü kazandı, pilotluk kursuna yazıldı. O şimdi PPL lisansı için gün sayan pilot adayı. Kuzuluk, "İçimdeki askeri hiç öldürmedim. İhtiyaç olursa ordumuzda da göreve hazırım" diyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Ekim 2018 09:35, Son Güncelleme : 29 Ekim 2018 10:35
FETÖ mağduru pilot: İçimdeki askeri hiç öldürmedim

FETÖ'cülerin harp okulundan attığı Hüsnü Kuzuluk, "Biz TSK'ya da devletimize de hiç küsmedik. İçimdeki askeri hiç öldürmedim. Eğer yarın ihtiyaç olacaksa ordumuzda da göreve hazırım" dedi.

Türkiye, şok mangalarıyla 15 Temmuz'dan çok daha önce tanıştı. FETÖ'cülerin askeri liseler ve harp okullarından attığı 3 bine yakın mağdurdan sadece birisi Hüsnü Kuzuluk. O, FETÖ mağduriyetlerinin en ağırlarından birini yaşadı. Daha 14 yaşındayken girdiği İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden ayrılması için türlü baskılara maruz kaldı. Zor şartlar altında mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu intibak kampına katıldı. Şok mangalarında işkence gören Kuzuluk, "Liseden 310 kişi intibaka gittik, harp okuluna başladığımızda sayımız neredeyse 150'ye düşmüştü" dedi.

ÇOLAK'A ULAŞTI, ATILDI

Hüsnü Kuzuluk, okuldan ayırılma sürecini şöyle anlattı: "Ne yapacağımı düşünürken o dönem Korgeneral olan Salih Zeki Çolak'ın okula geleceğini öğrendim. Tören alanında yanına ulaşıp 'Bu okulda Fetullahçılar var, bize işkence ediyorlar. Her gün onlarca öğrenci atılıyor bu okuldan' dedim. Tören bittiğinde konuşmak istediğini söyledi. İçeri girdi. Tabii onun içeri girmesiyle birlikte üzerime çullandılar. Ardından bilincim kapalı GATA'ya kaldırdılar ve psikiyatri servisinden önce 2 ay, sonra 4 ay hava değişimi vererek 6 ayın sonunda 'paranoid psikoz' teşhisiyle okuldan ayırdılar."

ZOR GÜNLER GERİDE KALDI

Artık onu pilotluk hayalini gerçekleştirmek için zorlu bir yol bekliyordu. Üniversite sınavında sivil havacılık bölümünü kazandı. Şu anda 19 Mayıs Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği'nde son sınıf öğrencisi. Pilotluk hayaline kavuşmak için kredi çekti, yetmedi ailesi oturdukları evi sattı. Pilotluk kursuna yazıldı. UZAYTEM'de uçuş eğitimi alıyor. Açık öğretimden Adalet Bölümü okuyor, cezaevinde infaz ve koruma memuru olarak çalışıyor. Kuzuluk, "Kasım ayı sonunda PPL Lisanslı bir pilot olacağım. İnşallah 2020'de pilot olacağım" diyor.

İÇİMDEKİ ASKER HİÇ ÖLMEDİ

Kuzuluk, "Eğer FETÖ olmasa 2014'te TSK'da bir subay olarak vazifeme başlayacaktım. Askeri lise ve harbiye dönemimdeki sıralı amirlerimin tamamı terörist çıktı. Takım komutanım Özkan Özgenç, Bölük Komutanım Serkan Polat, Tabur Komutanım Ömer Faruk Özkese, Alay Komutanım Ali Salnur, dekanımız Oğuz Serhat Habibioğlu. Hepsi tutuklanmıştı ve ihraç edildiler. Hedefim Türk Hava Yolları'nda uçmak. Biz TSK'ya da devletimize de hiç küsmedik. İçimdeki askeri hiç öldürmedim. Eğer yarın ihtiyaç olacaksa ordumuzda da göreve hazırım" dedi.

Kıymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber