CHP, 40 ilde miting yapmayı planlıyor

Haber Giriş : 13 Haziran 2007 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaklaşık 40 ilde miting yapmayı planlıyor.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Toplantıya, seçim bölgelerinde olan bazı MYK üyelerinin katılmadığı belirtildi. Toplantıda, seçim çalışmaları ve seçim bildirgesi değerlendirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir süre önce miting yerine gece şölenlerini gündeme alan CHP, bundan vazgeçerek miting yapma kararı aldı. Türkiye genelinde 40 ilde miting yapmayı planlayan CHP yönetimi, bu konudaki çalışmalarını da hızlandırdı.

CHP-DSP seçim işbirliğinin gerçekleşmesinin ardından ilk mitingi Mersin'de yapan CHP, 23 Haziran'da Hatay'la mitinglere kaldığı yerden devam edecek. Hatay'ın ardından sırasıyla 24 Haziran'da Tokat, 30 Haziran'da Malatya ve 1 Temmuz'da Denizli'de miting yapılacak. Miting programının henüz kesinleşmediği ifade edilirken, başka hangi illerde miting yapılacağının daha sonra netlik kazanacağı belirtildi.

ADAYLAR TANITILACAK

Öte yandan, CHP 550 milletvekilini 16 Haziran'da Ankara'da toplayacak. Adaylar, CHP Genel Merkezi'nde yapılacak bir törenle kamuoyuna tanıtılacak. MYK toplantısında, milletvekili adaylığı nedeniyle boşalan Kars, Batman ve Bayburt il başkanlıklarına da atama yapıldığı kaydedildi.

TERÖR DE ELE ALINDI

MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, son günlerde artan terör eylemlerine de dikkat çektiği, hükümete yönelik eleştirilerini yinelediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber