Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili genel seçiminde oy kullanacak vatandaşların 30 Mayıs'ta başlayan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı işlemi, 12 Temmuz Perşembe günü tamamlanacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, kesinleşen sandık seçmen listelerinin çoğaltılması işlemlerinden sonra bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 30 Mayıs 2007'de başlandı.

Seçmen bilgi kağıtlarının sağlıklı ve kısa zamanda seçmene ulaştırılmasını sağlayacak yöntemi, ilçe seçim kurulu başkanları belirledi. Kasaba ve köylerde ise dağıtım memur aracılığıyla yapılıyor.

İlçe seçim kurulu başkanı, mahalli posta idaresiyle temas ederek, posta dağıtıcılarının normal mesaileri dışındaki zamanlarda seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımını da yapmalarını sağlıyor. Bu işle görevlendirilenler, alındı belgesi karşılığı teslim aldıkları seçmen bilgi kağıtlarını ev ev dolaşarak sahiplerine imza karşılığında dağıtıyor.

Görevlilerin dağıtım işini en geç 12 Temmuz 2007 Perşembe günü tamamlaması gerekiyor.

Seçmen bilgi kağıtlarını alamayan vatandaşların, kağıtlarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarından almaları amacıyla, ilçe seçim kurulu başkanlığınca 2'şer gün ara ile 2 defa ilan edilecek. Konu, TRT ve medya aracılığıyla da duyurulacak.

Alınmayan seçmen bilgi kağıtları, oy verme gününde sahipleri tarafından istenildiğinde verilmek üzere sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber