Maliye Bakanlığı; her kademe için görev ve sorumluluklara uygun lider yetiştirecek

Haber Giriş : 04 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, belirlediği kalite politikasına ulaşmak üzere, ``Her kademede görev, yetki ve sorumluluklara uygun liderler yetiştirmeyi`` ilke olarak benimsedi.
5`inci Kamu Kalite Sempozyumuna sunulan ``Maliye Bakanlığı`ndaki Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları`` konusundaki bildiride, bakanlıktaki kalite politikası da yer aldı. Buna göre, Maliye Bakanlığı`nın kalite politikası, ``Hizmet sunulan kişi, kurum ve kuruluşlar ile hizmet sunan çalışanların beklenti ve önerileri de dikkate alınarak, kaynakların etkili, ekonomik, verimli elde edilmesi ve kullanılması suretiyle, bakanlığın görev ve hizmetlerinin yerinde, zamanında, doğru, güvenilir, güler yüzle, hızlı ve daha etkin bir şekilde sunulmasına, tüm organizasyon ve işlem süreçlerinin sürekli geliştirilmesine yönelik, vatandaş memnuniyetini hedefleyen çağdaş ve katılımcı bir yönetim kültürünün oluşturulması`` şeklinde tanımlandı.

Kalite Politikası`nda tanımlanan yönetim kültürüne ulaşmak üzere de bakanlık bazı temel ilkeleri benimsedi. ``Her kademede görev, yetki ve sorumluluklara uygun liderler yetiştirilmesini sağlamak`` ilkesinin de yer aldığı diğer temel ilkeler şöyle:

``-Hizmet sunanlar ile hizmet sunulanların beklentilerini anlamaya çalışmak ve bunları karşılamak için çaba göstermek,

-Yapılan görev ve hizmetlerin hedeflere uygunluğu ölçülerek sonuç odaklı olmak,

-Çalışanlar, birimler, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirmek,

-Süreç ve verileri dikkate alan yönetim anlayışını geliştirmek,

-Çalışanların kişisel ve mesleki gelişimini sağlamak ve katılımcı olmalarını teşvik etmek,

-Sürekli öğrenme, iyileştirme ve yenilikçilik anlayışı ile değişimi gerçekleştirmek,

-Görev ve hizmetlerin yerine getirilmesinde toplumsal sorumluluk bilincini oluşturmak.``

Maliye Bakanlığı`nın bu çerçevede, ``İnsan kaynağını sürekli eğitimle geliştirmeyi, başarıyı ödüllendirmeyi, görev ve hizmetlerini daha saydam, katılımcı ve hesap verilebilir bir şekilde sunmayı, ulusal ve uluslararası düzeyde emsâl alınacak bir kurum olmayı hedeflediği`` de belirtildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber