Kamyonette şehit taşımaya soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Binbaşı Murat Özyalçın'ın Türk bayrağına sarılı cenazesinin, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bavullarıyla birlikte kamyonet kasasında taşınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, "Cenaze konulurken oradaki yetkililer özel eşyaları beraber koymuşlar. Yıllardan beri uygulanan prosedür böyle. Bundan sonra arkadaşlara talimat verdim. THY, Havaş yer hizmetleri ve askeri yetkililerle toplantı yaptık. Toplantı sonunda şehit cenazelerinin askerler tarafından alınarak ambulansa ve sonra kargoya götürülmesi işlemini yazılı bir talimat haline getireceğiz. Sorumlu kişileri uyardım ve soruşturma başlattık" dedi.

Bir gazetecinin şehit cenazesinin getirildiğinden haberi olup olmadığına ilişkin sorusuna Ulutaş, "Cenazenin getirildiğinden haberim yoktu" yanıtını verdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 13 Haziran'da yola döşenen plastik patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Binbaşı Murat Özyalçın şehit olmuş, iki er de yaralanmıştı.

Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesi, dün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla Van'dan İstanbul'a getirildi.

Ancak, İstanbul'da askeri karşılama takımı aprona alınmadığı için binbaşının naaşı kamyonete konuldu. Ardından askerler cenazeyi teslim alarak, omuzlarda taşıyıp konvoy eşliğinde GATA'ya götürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber