Yeğenini ikna için 60'ında ÖSS'ye girecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da yeğeninin Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girmek istemediğini duyan Yavuz Hikmet Bayraktar (60) yeğenini ikna etmek için kendisi de üniversite sınavına girme kararı aldı.

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yıllardır arzuhalcilik ve 7 dilde tercümanlık yapan Bayraktar, Akçaabat Lisesi son sınıf öğrencisi olan yeğeni Aleyna Bayraktar'ın (17) ÖSS'ye girmek istemediğini duyunca yeğenini yanına çağırarak sınava girmesi yönünde ikna etmeye çalıştı. Lise mezunu ve 6 çocuk babası olan Bayraktar, bütün çocuklarını okuttuğunu ve yeğenin durumunu öğrenince hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Bayraktar, "Ben 60 yaşındayım 6 çocuğumun hepsini okuttum. Çocuklarımın hiçbiri boşta kalmamıştır. Bu yıl yeğenimin ÖSS'ye girmeyeceğini öğrendim. Hemen kendisiyle görüştüm. Yeğenimi ikna etmek için, 'Bende seninle sınava gireceğim.' dedim. Bunun üzerine yeğenim bu yıl girmek istemediği ÖSS'ye girme kararı aldı. Bundan dolayı çok mutluyum. İnşallah yeğenim bu yılki sınavı başarıyla geçer." dedi.

Bütün öğrencilerin ÖSS'ye korkusuzca girmeleri gerektiğini dile getiren Bayraktar, "ÖSS'yi kazanmak çok önemli değildir. Bu sınavlar öğrenciler için hayat dersidir, bir girişimdir. Burada velilerin çocuklarını sınavlara teşvik etmelidir. Çocuklar geleceklerini iyi tayin edemeyebilir. Budan dolayı aileleri tarafından yönlendirilmelidir." diye konuştu.

Aleyna Bayraktar ise, kendisini ÖSS'ye hazır hissetmediği için bu yılki sınava girmek istemediğini belirterek, "Kendimi hazır hissetmediğim için sınava girmek istemedim. Amcam beni ikna etmek için birlikte sınava gireceğimizi söyledi. Bu yıl kazanamasam bile gelecek yıl için ön hazırlık olmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber