Ankara Üniversitesi'nden YÖK'e toplu tazminat davası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Üniversitesi başta rektör ve rektör yardımcısı olmak üzere 8 yöneticisiyle YÖK'e tazminat davası açtı. Ankara Üniversitesi, YÖK'ün Ankara Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi bir profesörün kızının Diş Hekimliği Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak kabulünde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle açtığı soruşturmaya 80 bin YTL'lik tazminat davasıyla karşılık verdi.

YÖK'ün mart ayında rektör ve dekanlar hakkında açtığı soruşturmada sonuç aşamasına gelinirken, soruşturmada ismi geçen Ankara Üniversitesi yöneticileri kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle 10 biner YTL'lik tazminat davası açtı. Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras, Rektör Yardımcısı Ramazan Aslan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Rıdvan Berber, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Celal Göle, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Nejat Bora Sayan, Fen Fakültesi Dekanı Cemal Aydın, Veteriner Fakültesi Dekanı İbrahim Burgu, Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Ayhan, tazminat davası dilekçesini Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verirken, ilk duruşmanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Mahkeme dilekçesinde, gazetelerde çıkan haber ve açılan soruşturma nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiği, araştırma görevlisi kabulünde de mevzuata uygun hareket edildiği savunuluyor.

Böylece YÖK Başkanı'na karşı ilk kez bir üniversiteden toplu olarak dava açılmış oldu. Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras ile YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, geçen hafta yapılan Üniversitelerarası Kurul toplantısında da tartışmış, geçtiğimiz aylarda da Tıp Fakültesi'ne dekan atanması sırasında taraflar davalık olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber