Karne alacak kıza 'töre infazı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih'te bir kişi, evden kaçan kız kardeşi ve beraberindeki genci tabancayla vurarak öldürdü. Tevkii Cafer Mahallesi Firketeci Sokak'taki Meryemana Rum Kilisesi önüne gelen O. Taş (22), 4 gün önce evlenmek amacıyla evden kaçan kız kardeşi Hülya Taş (20) ve yanındaki Ömer Sarıboğa (19) ile karşılaştı. Kız kardeşiyle tartışan O. Taş, yanında bulunan tabancayla Ömer Sarıboğa'yı başından, daha sonra da Hülya Taş'ı göğsünden tabancayla vurdu. Sarıboğa olay yerinde hayatını kaybederken, Taş kaldırıldığı Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.

POLİSE TESLİM OLDU

Fatih ilçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne gelerek teslim olan O. Taş, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Olay sonrası Hülya Taş'ın anne ve babasının da aralarında bulunduğu bazı aile fertleri de polislerce gözaltına alındı.

BUGÜN KARNE ALACAKTI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, O. Taş dışında aralarında Taş'ın babasının da bulunduğu 4 ailesi üyesini gözaltına aldı. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürülen 5 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Bu arada, öldürülen Hülya Taş'ın Fatih Çarşamba'daki Fatih Kız Lisesi'nde son sınıf öğrencisi olduğu ve bugün karne alacağı bildirildi. Okul yöneticileri, genç kızın 4 dersinin zayıf olduğunu ve bu nedenle Ağustos ayında yapılacak bütünleme sınavlarının sonucuna göre okuldan mezun olup olmayacağının belli olacağını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber