Şaşkın soyguncular para yerine silahı alıp kaçtılar

İstanbul'da para nakil aracının önünü kesen bıçaklı sopalı gaspçılar araçta bulunan 1 milyon lirayı değil sadece güvenlikçinin elindeki silahı alıp kaçtı. Polis 7 şüpheliyi yakaladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Kasım 2018 08:10, Son Güncelleme : 18 Kasım 2018 08:29
Şaşkın soyguncular para yerine silahı alıp kaçtılar

İstanbul Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'nde 11 Kasım'da bir marketin para taşıma aracının önünü bıçaklı ve sopalı kişiler kesti.

Gaspçılar şoför ve güvenlik görevlisini zorla araçtan indirdi. Güvenlik görevlisi E.B.T.'yi bacağından bıçaklayan şüpheliler, araçta bulunan MP-5 makineli tüfek ile bir tabancayı alarak olay yerinden kaçtı.

Hırsızlar para nakil aracının onlarca marketten topladığı yaklaşık 1 milyon liraya ise dokunmadı.

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler, motosikletle kaçan şüphelilerin başka bir otomobile geçtiklerini tespit etti. Aracın plakası üzerinden zanlıların kimliklerine ulaşıldı.

Olayı gerçekleştirdikleri öğrenilen 'Çeçen Nazmi' lakaplı Nazmi A. (34) ile Özkan Ç.( 23), Elvin İ. (27), Timur T. (34), Emrah P. (33) ve Ufuk M. (27) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada çaldıkları MP-5 otomatik tüfek ve bir tabancanın yanı sıra bir Kalaşnikof, bir kurusıkı tabanca, bir gaz bombası ve 73 mermi ele geçirildi.

Gasp Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturmanın geniş çaplı sürdüğü öğrenildi.

Yunus Emre KAVAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber