Ukrayna: Savaş gemimize Ruslar ateş açtı

Karadeniz'de Rusya ile Ukrayna arasında gerginlik yaşanıyor. Gündüz saatlerinde başlayan gerginlik, Rus savaş gemisinin Ukrayna Donanması'na ateş açmasıyla daha da yükseldi. Ukrayna Donanması'nın da 'öldürücü ateş' ile karşılık verdiği çatışma sonucunda Rusya Özel Kuvvetleri'nin Ukrayna'ya ait üç gemiye el koyduğu açıklandı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Kasım 2018 06:50, Son Güncelleme : 26 Kasım 2018 06:52
Ukrayna: Savaş gemimize Ruslar ateş açtı

Rus donanması, Ukrayna savaş gemilerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu hasar oluştuğu belirtilirken, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri de "kendilerini korumak" amacıyla Rus kuvvetlerine "ölümcül ateş" açtı.

Ukrayna Donanması, Rusya Federal Güvenlik Servisince uluslararası sularda bulunan Ukrayna'ya ait bir bota ateş açıldığını belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığının Kırım Temsilcisi Borys Babin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Saldırgan devletin (Rusya) silahlı kuvvetleri, Ukrayna Donanması'nın gemilerine el koymaya çalışıyor." dedi.

"Üç gemimize el koyuldu"

Ukrayna Donanması'ndan yapılan açıklamada, Berdyansk, Nikopol ve Yana Kapu isimli 3 gemilerinin Rusya Donanmasınca açılan ateş sonrası ele geçirildiği belirtildi.

"6 kişi yaralandı"

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada gemilere açılan ateş sonucunda 6 kişinin yaralandığı aktarılırken, 2 Ukrayna gemisinin ise hasar gördüğü ve rotasını kaybettiği kaydedildi. Açıklamada bir Ukrayna gemisinin de demir atmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Savaş kabinesi acil toplantıya çağırıldı

Avrupa Birliği ve NATO ile iletişime geçen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, savaş kabinesini acil olarak toplantıya çağırdı.

"Görüşmeyi baltalamak için provokasyona imza atıldı"

Rusya devlet televizyonu, Ukrayna ile iş birliği içinde olduğunu iddia ettiği Vaşington'daki "isimsiz güçler"in, Arjantin'de düzenlenecek G20 Zirvesi'nde bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesini baltalamak için Kerç Boğazı'nda bir provokasyona imza attığını ekranına taşıdı.

BMGK'ya acil çağrı

Ukrayna, Rusya ile Kırım'da yaşanan gerginlikten dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber