Helikopterin içinden askeri çıkaran vatandaş konuştu

4 askerimizin şehit olduğu Sancaktepe'deki helikopter kazasında, askerlerimizden birini enkazdan çıkartan vatandaş konuştu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Kasım 2018 14:52, Son Güncelleme : 26 Kasım 2018 19:39
Helikopterin içinden askeri çıkaran vatandaş konuştu

İstanbul Sancaktepe'de eğitim uçuşu yapan askeri bir helikopter düştü. Kaza sonucu 4 asker şehit oldu, bir asker ise yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan olayda askerlerimizden birini enkazdan çıkartan vatandaş konuştu.

"BAĞIRIŞLARI VE SESİ DUYUNCA KOŞTUM"

Düşen helikopterin içinden askerlerimizden birini çıkaran Doğan Yıldız, "Ekmek almaya çıkmıştım. Bir ses geldi ve bağırışları duyunca koştum. 3-4 arkadaşla beraber bir askerimizi çıkardık. Ambulanslar geldi ardından. Diğer tarafa geçtiğimizde maalesef 3 tane şehidimiz vardı. Çıkardığımız askerin durumu çok iyi değildi." diye konuştu.

Akar: Helikopterde 2 subay, 2 astsubay ve 1 uzman çavuş bulunmaktaydı 4 kişinin şehit olduğu helikopter kazasında adli ve idari soruşturma başlatıldı


ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ

Skorsky tipi askeri helikopter, Sancaktepe'de mahalle arasında düştü. Helikopterin eğitim uçuşu için Samandıra'dan saat 10.32'de havalandığı ve yine Samandıra'ya iniş yapacağı öğrenildi.


4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İki apartmanın arasına düşen helikopterde bulunan 4 asker şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

EKİPLER ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

Olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sokakta güvenlik şeridi oluşturan polis, vatandaşların olay yerine girişine izin vermiyor.


İSTANBUL VALİSİ: 4 ŞEHİDİMİZ, 1 DE YARALIMIZ VAR

Helikopterin düştüğüne ilişkin ihbarın saat 11.00'de geldiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanlığına bağlı Samandıra Kışlası'nda Hava Alayı'na ait eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterin bilinemeyen bir sebepten dolayı düştüğünü söyledi.

Yerlikaya, "4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılarayönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Mahallemize ve hepimize geçmiş olsun" dedi.

Mahalleye helikopter düştü... 4 asker şehit oldu

BAKAN AKAR:ACİL İNİŞ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eğitim uçuşu sırada askeri helikopterin düştüğü Samandıra'ya geldi. Bakan Akar ve Vali Yerlikaya olay yerinde incelemeler yaptı. Akar, "11.02'de helikopterle irtibat kesilmiş. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. " ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, helikopter kazasına ilişkin soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber