Başpolisler terfi için yaş düzenlemesi bekliyor

Başpolis ve Kıdemli Başpolis Memurları'nın 26 Ekim 2018 tarihinde yürürlüğe giren ve Emniyet Teşkilatı kanununa eklenen geçici 29.maddeye göre Komiser Yardımcılığına geçişteki yaş durumunun,ay ve gün olarak hesaplanması durumundan dolayı mağduriyetleri artmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Kasım 2018 09:02, Son Güncelleme : 29 Kasım 2018 23:49
Başpolisler terfi için yaş düzenlemesi bekliyor

Yaklaşık 6000 Başpolis ve Kıdemli Başpolisten'ten 45 yaşından gün almamış olmak şartı sebebiyle 1891 kişinin yararlanacağı ve ay, gün ile ilgili yaş mağduriyetinden ötürü de ilgili yasa sebebiyle sayının 1251'e düşmesi söz konusu oldu.

17.08.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yaş hususunda değişikliğe gidilen Paem yönetmeliğine göre,01 Ocak 1974 doğumlular Komiser Yardımcılığı sınavına girebilmektedirler. Yine geçtiğimiz haftalarda yayımlanan meslek içi 5. Dönem PAEM alımı için açılan sınava Polis Memuru, Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memurlarından 1 Ocak 1974 ve sonrası doğumlu olanlar girebilmektedir.

Ancak Başpolislerin kendileri için çıkarılan kanunda kanunun yürürlük tarihi baz alınırsa sadece 26 Ekim 1974 tarihinden sonra doğanlar Komiser Yardımcısı olabileceklerdir. Bu uygulama hak kayıplarına yol açacak ve belli kesimi mağdur edecektir.

Bununla ilgili Emniyet Genel Müdürü, yaptığı açıklamada yaklaşık 2000 kişinin bu yasadan yararlanacağını açıkça söylemiştir.

Ayrıca İçişleri Bakan yardımcısı, Meclis İçişleri Komisyonu verdiği bilgilerde hak kaybına yol açmamak için Paem yönetmeliğindeki gibi bu alımla ilgili, Polis Akademisi'nin yaptığı tüm alımlarda (Pomem ve Pmyo gibi) bütünlük sağlamak için 1 Ocak tarihinin baz alınacağını, 1891 kişinin bu haktan yararlanacağını açıkça ifade etmiş ve bu durum tutanaklara bu şekilde yansımıştır.

Ancak emniyet kaynaklarından gelen bilgilere göre; yasanın yürürlük tarihi olan 26 Ekim tarihinin baz alınmasının söz konusu olduğu ve bu durumda 1251 Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru'nun bu yasadan yararlanacağı ay ve gün hesabı yapılmasından dolayı yaklaşık 640 Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru'nun mağdur olacağı tahmin edilmektedir.

Başpolisler, Emniyet Genel Müdürü ve Polis Akademisi Başkanı'ndan bu konuya bir çözüm üreteceğini, bu durumda olanlara mağduriyet yaşatmayacaklarını umut ediyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber