Eczaneden verilen yanlış ilaç kör ediyordu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da gözünde arpacık çıkan 16 yaşındaki Ayhan Onur, doktorun verdiği ilaçları almak için eczaneye gitti. Eczacı, göz için verilen damla yerine, yanlışlıkla dudak uçuğu için krem verdi. Günde 4 kez gözüne bu kremden süren Ayhan Onur, yanma ve acı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Olay önceki gün Antalya'da yaşandı. Lise öğrencisi Ayhan Onur sağ gözünde çıkan arpacık için hastaneye gitti. Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli göz doktoru, Onur'un sağlık karnesine ?Exocin' adlı göz damlasını yazarak eczaneden allıp kullanmasını istedi. Erkek kuaförü olan babası Mustafa Onur ile birlikte Çallı Semti'ndeki bir eczaneye giden Ayhan Onur, eczacı kadına sağlık karnesini verip ilacını istedi. Eczacı kadın Ayhan Onur'a ?Exocin' göz damlası yerine, yanlışlıkla ?Zovirax' adlı dudak uçuklarında kullanılan ve göze kesinlikle temas ettirilmemesi gereken krem verdi. Günde 4 kez gözüne bu kremi süren Ayhan Onur, bir süre sonra dayanılmaz acı hissetiği gözünü açamaz hale geldi. Babası tarafından hemen hastaneye götürülen lise öğrencisi genç burada tedaviye alındı.

Yapılan tıbbi müdahalenin ardından taburcu edilen Ayhan Onur, ?Doktorlar, kremi kullanmaya devam etmem halinde kör olabileceğimi söyledi'' dedi. Baba Mustafa Onur ise, oğlunun sağlığıyla oynandığını belirterek, ?Her türlü yasal girişimde bulanacağım. Önce Sağlık Bakanlığı'na dilekçe yazıp eczane çalışanları hakkında şikayette bulunacağım, ardından da savcılığa suç duyurusu yapacağım'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber