MGK'da terörle mücadele vurgusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MGK, CUMHURBAŞKANI SEZER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

- MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISININ ANA GÜNDEM MADDESİNİ TERÖRLE MÜCADELE OLUŞTURUYOR

ZAFER ÇAKMAK

ANKARA (İHA) - Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

59. Hükümet üyelerinin son kez katıldığı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı saat 13.30'da başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adalet Bakanı Fahri Kasırga, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla başlayan toplantıda

ana gündem maddesi terörle mücadele. Toplantıda bölgede sürdürülen operasyonlar, sınır güvenliğinin sağlanması noktasında atılan adımlar ve Kuzey Irak'taki terör örgütü varlığının ortadan kaldırılması için ABD ve Irak'la sürdürülen diplomatik temaslar ele alınacak.

22 Temmuz seçimlerine ilişkin güvenlik konularının da tartışılacağı toplantıda, terör örgütünün büyük şehirlerde gerçekleştirebileceği eylemlere yönelik istihbari çalışmaların da gündeme gelmesi bekleniyor. Kurul, başta Ortadoğu ve Irak'ta yaşanan gelişmeler olmak üzere dış politika konularını da görüşecek.

MGK'da terörle mücadele vurgusu

Ankara - Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, terörizmle mücadelenin gerektirdiği tüm önlemlerin koşullar ne olursa olsun alınmaya devam edileceği vurgulandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber