Ağar, Antalya'da moral buldu

Haber Giriş : 20 Haziran 2007 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim startını verdiği Aydın'da hayal kırıklığına uğrayan Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, ikinci mitingini yaptığı Antalya'da moral buldu. Ağar Antalya mitinginde hükümeti terörle mücadele konusunda sert bir dille eleştirerek AKP iktidardan gitmediği sürece terörün bitmeyeceğini belirtti. Ağar,iktidara gelmeleri halinde terörü 3 ayda kontrol altına alma sözü verdi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın dün Aydın'da yaptığı mitingin ardından ikinci durağı Antalya oldu. Sakarya Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan Ağar, terör konusunda hükümete sert eleştirilerde bulundu. "Teşhisi koyamayan bu hükümet gitmedikçe terörün bitmeyeceği anlaşılmıştır. Teşhisi koyanlar iktidar olacaktır" diye konuşan Ağar, "Ay yıldızlı Türk bayrağını en yükseklere çıkarma idealı olan Mehmet Ağar'ın canı çıkmadıkça bu topraklar bölünemez. Terör, birilerinin çok bağırması, lanetlemesi, birilerinin ağlayıp sızlamasıyla çözülebilecek bir mesele değildir. Önce yürek, sonra cesaret, akıl ve tecrübe lazım" diye konuştu.

Kendisine ?Şemdinli'ye gel? diyen Başbakan'a "Yüreğin yetiyorsa Kandil'e gidelim" dediğini hatırlatan Ağar, "Gidemedi. O gün gidememişti. Bugün de zamanı geçti. Başbakan, sabah, akşam, öğleden sonra başka sayı söylüyor" diye konuştu.

TERÖRÜ 3 AYDA BİTİRME SÖZÜ

Ağar, yaptığı konuşmada, iktidar olmaları halinde terörü ilk üç ayda bitirecekleri sözü verdi. Ağar, "Silahla gelen silahla gider. Bunun hiç aksi olmaz" dedi. İktidarlarının ikinci altı ayında ise, bütün Türkiye'de stabil bir durumun oluşacağını ve bir sene sonra iş, aş, gelişme ve kardeşliğin konuşulacağını, terörün hiç konuşulmayacağını savundu.

Türkiye'de çok uğraşılan terör konusuna Antalya'nın 190 şehit verdiğini, bunun 191 olmaması için gayret içide olduklarını anlatan Ağar, şunları söyledi:

"İktidar kendi beceriksizliklerini başka yerlere ihale etmeye çalışıyor. İktidar terör konusunda beceriksiz kalmıştır. Türkiye'de mesele teröre karşı yüksek sesle bağırmak değildir. Mesele terörün yokedilmesidir. Terör bugün farklıdır. Şekil değiştirmiştir. Cinnet eylemleri başlamıştır. Bunun sebebi hükümetin iç ve dış politikayı okuyamamasıdır. Bu hükümet Irak'ta Barzani politikası da kavrayamamıştır. Bu politika değil, politikasızlıktır."

TEK BARAJ SORUNUMUZ DİM BARAJINI YAPMAK

Ağar, Başbakan Erdoğan'ın askerle medya üzerinden hesaplaştığını da ileri sürerek, "Birlikte, beraber çalışmak zorundasınız" dedi. Ağar, partisinin baraj sorunu yaşadığı yönündeki iddialara da tepki gösterdi. "Bize baraj meselesi var diyenlere sesleniyorum. Bizim baraj meselemiz sadece Alanya'daki Dim Barajı'nı yapmaktır" diyen Ağar, "Sizin baraja aklınız ermez, onlar bizim işimiz" diye konuştu.

DP'nin 14 Mayıs 1950'de olduğu gibi iktidara yürüdüğünü iddia eden Ağar, "Antalya meydanından söylüyorum. Gidin ilçelere, beldelere, yaylalara söyleyin. Yeşil mazot, ucuz gübre geliyor. Mazot bir YTL'nin de altında olacak. Çünkü kırat geliyor" dedi. AKP'nin ekranların, DP'nin ise kepenklerin partisi olduğunu savunan Ağar, "Gün ağırmaya doğru gitmektedir. Cılız ampül ışıkları değil, ağaran günün yüce ışığı hepimizi aydınlatacaktır. DP ışığı geliyor" şeklinde konuştu.

MİTİNG NOTLARI

-Ağar, Antalya mitingine eşi Emel Ağar'la birlikte katıldı. Halki eşiyle birlikte selamlayan Ağar, konuşmasının sonlarına doğru Antalya milletvekili adaylarını tanıttı.

DP Antalya 1.sıra milletvekili adayı Ahmet Arif Denizolgun, Antalyalılardan büyük ilgi gördü. Partililer sık sık 'Mehmet başbakan', 'Ahmet Mehmet elele' sloganları attılar.

-Mitingde sık sık ?Başbakan Ağar? sloganları atılırken, Ağar'ın konuşmasının terörle ilgili bölümünde ise hükümet yuhalandı ve ?vur vur inlesin Tayyip dinlesin? sloganları atıldı.

-Mitingte ?Ölürüm Türkiye'm? ve Uğur Işılak'ın seslendirdiği ?Mehmet? şarkısı çalındı. Miting alanını ise Ağar ve Antalya 1. sıra adayı Arif Ahmet Denizolgun'un fotoğrafları süsledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber