Sıcaklar mitingleri vuracak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arzu ÇETİK DHA

GENEL seçimlerin yaz mevsiminde yapılacak olması seçim çalışmalarını zorlaştırıyor. Sıcaklar en çok seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen ve coşku yaratan mitingleri vuracak.

Partiler, yaz aylarında sıcaklıkların gölgede 40 dereceyi geçtiği İzmir'de miting saatlerini birer birer akşamüstüne kaydırırken, Demokrat Parti'nin (DP) mitingi iptal ederek, ilçe ziyaretlerinde bulunması gündeme geldi. Geçen salı günü Aydın'da yapılan mitinge katılmak üzere pazartesi akşamı İzmir'e gelen DP Lideri Mehmet Ağar, kaldığı Hilton Oteli'nde gece ilçe başkanları ve adaylarla görüştü. Toplantıda, Ağar'ın 9 Temmuz'da İzmir'de yapacağı miting gündeme geldi. İzmir'de yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle miting yapılmasının zor olduğu dile getirildi. DP Genel İdare Kurul Üyesi ve İzmir ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Emin Dinleten, Ağar'ın 9 Temmuz Pazartesi günü İzmir'deki mitingine dikkat çekerek, ?Toplantıda miting yerine ilçe ziyaretleri gündeme geldi. Toplantıda bölgesel çalışmaların daha önemli olduğu, ilçelerdeki vatandaşların Mehmet Ağar'ı kendi bölgelerinde görmek istediği dile getirildi. Bu öneri özellikle ilçe başkanlarından geldi'' dedi. Dinleten, ilçe başkanlarının bu önerisinin haklılığına işaret ederek, ?Miting için en az 1.5 saat önceden meydanda toplanmak gerekiyor. İki saat bir mitingin sürdüğünü düşünseniz, 3-4 saat İzmir gibi sıcak bir ilde bu durumun seçmene ne kadar rahatsızlık vereceği ifade edildi'' diye konuştu. Dinleten ayrıca, ilçe teşkilatlarının seçim dönemine girildiği için maddi açıdan desteklenmeyi dile getirdiklerini belirtti. Dinleten, ?Herkes büyük heyecan ve coşku içinde. Verilen desteğin artırılması talep edildi. Ancak genel başkanımız seçim için il teşkilatına ayrılan bütçeyi açıklamadı'' dedi.

DP Ödemiş İlçe Başkanı İlhami Boz da, İzmir merkezde hava sıcaklığının çok yüksek olmasından dolayı miting yapılmamasının daha doğru olacağını söylediklerini belirterek, ?Vatandaş da sıcakta miting düzenlenmesine tepki gösteriyor. Bunun yerine Küçük Menderes Havzası'nda toplanılabilir, ilçe ziyaretleri yapılabilir'' dedi. Pazartesi akşamı, basına kapalı gerçekleştirilen bu toplantının ardından ertesi günü Aydın'nda öğle saatlerinde yapılan mitinge sıcaktan dolayı katılımın yüksek olmamasıyla önerinin haklılığı ortaya çıktı. Bunun üzerine henüz mitingin iptaline ilişkin kesin karar verilmediği ancak planlama üzerine çalışıldığı belirtildi.

AĞAR, ŞİKAYET DİNLEDİ

Toplantıda, ayrıca Ağar'ın adayların milletvekili adaylarının şikayetlerini dinlediği öğrenildi. Adayların listede yer almanın bir şeref olduğunu dile getirmesine karşılık, sırasından memnun olmayanların da sitem ettiği öğrenildi. DP'den daha önce de Güler Aslan, Refik Diker, Bülent Kırılmaz ile Recep Taşyanar yerini beğenmeyerek istifa etmişti. Bu toplantıda da, listedeki sıralardan şikayet üzerine Ağar'ın ?Seçimin bir savaş olduğunu, artık kimsenin sırasına bakmadan, topyekün mücadele etmesi gerektiğini' söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber