Kaymakamı dövenler tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'da, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan'ı darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Manisa'nın Turgutlu İlçe Kaymakamı Sadettin Kalkan'ı darp iddiasıyla Manisa polisi tarafından gözaltına alınan Y.D ve M.K, haklarında düzenlenen evrakla Manisa Adliyesine sevk edildi.

Savcılık incelemesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan zanlıların tutuklu yargılanmalarına karar verildi.

Y.D ve M.K'nın Avukatı Seracettin Gülten, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkillerinin tehdit ve hakaret iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk duruşmaya çıkarıldığını belirterek,şöyle dedi:

''Hakim, sanıkların tutuklu olarak yargılanmalarına karar verdi. Sıradan birisiyle kavga etselerdi, şimdiye kadar çoktan barıştırma olur ve bu kadar ağır ceza öngörüsü ile yargılanmazlardı. Üstelik Kaymakam Bey de kendisini tanıtmamış. Dava hakimine yaptığımız itiraza rağmen mahkeme sanıkların tutuklu yargılanmasına karar verdi. Yarın tutukluğun kaldırılması yönünde itiraz başvurusunda bulunacağız.''

KAYMAKAM GÖREVİNİN BAŞINDA

Raporlu olan ancak görevine devam eden Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, geçmiş olsun ziyaretlerini kabul ediyor.

Olay sırasında gözlüğü kırılan, yüzünde şişlik oluşan Kaymakam Kalkan, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, kendisini darp eden kişilerden şikayetçi olduğunu belirterek, ''Şehir magandası olarak nitelendirilen bu kişilere fırsat verilmemesi için, haksızlığa, darba uğrayanlar şikayetçi olmalı'' diye konuştu.

Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, eşi ve çocuklarıyla dün geldiği Manisa'da bir yaya geçidinde, yol tartışması nedeniyle şoför Y.D ve arkadaşı M.K. tarafından darp edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber