İş vaadiyle dolandırılan 160 kişi soluğu poliste aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), (DHA)

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde, kendisini müteahhit olarak tanıtıp, iş vaadiyle kandırdıklarından dosya ve yol parası diye 40'ar YTL topladığı öne sürülen 30 yaşındaki Erhan Şencan ortadan kaybolunca, şikayetçi olan 160 kişi, emniyet binasının önünde kuyruğa girdi.

Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi'ndeki bir kahvede toplanan yaklaşık 160 kişi, kendini müteahhit olarak tanıtan Erhan Şencan'ın İzmir, Hatay ve Mersin'deki tekstil firmalarına işçi alınacağını belirterek kendilerinden dosya için 25 YTL, yol parası olarak da 15 YTL alıp ortadan kaybolduğunu iddia etti.

Sigortaları yapılıp 900 YTL maaş verildiğini duyunca istenilen toplam 40 YTL'yi tedarik edip verdiklerini, ancak bugüne kadar iş konusunda bir gelişme olmayınca dolandırıldıklarını anladıklarını belirtenler şikayet için polise koştu. Şikayetçilerden biri, ?Bazı arkadaşlarımız 2 gün önce ?işe başlayacaksınız' denilerek otobüsle Mersin'e götürülmüş, ancak Erhan Şencan, yolda cep telefonuyla görüştükten sonra ?fabrika daha bitmemiş' diyerek tekrar Kozan'a getirmiş. Bu girişimden sonra dolandırıldığımızı anladık? dedi.

Kozan Belediye Başkanı AKP'li Kazım Özgan ile İlçe Emniyet Müdürü Murtaza Çuhacıoğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi. Ardından da dolandırılan vatandaşlar belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, Erhan Şencan'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber