Unakıtan : Mazotu (Şu fiyata satacağım) diyorlar. Nasıl satarsın?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Mazotu (Şu fiyata satacağım) diyorlar. Nasıl satarsın? Kaynağın nerede? Kaynağın vatandaşın vergilerini artırmak olur. Bütçeden açık vermeye başlarsın ve enflasyon artar. Ekonomi bozulur, Türk Lirasının değeri düşer" dedi.

Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) üyeleri ile bir restoranda biraya gelen Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dönüm noktası olacak kadar önemli bir seçim süreci yaşadığını belirterek, siyasetin gündemde olduğu dönemler de bile ekonomi gündeminden ayrılmadıklarını kaydetti.

"Türkiye için tek tehlike var. Allah, Türkiye'yi koalisyonlardan korusun" diyen Unakıtan, "Neden? koalisyon olduğu zaman bütün işler duruyor. Ne karar alınıyor, ne de icraat yapılıyor" dedi.

Unakıtan, Türkiye'de yatırım iklimi oluşturulduğu için milyarlarca doların geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yabancılar enayi mi? Alnında bir şey mi yazıyor. Yoksa parasını mı sevmiyor. Sizden benden hepimizden daha iyi hesap yapıyorlar. Türkiye'yi de bizden iyi biliyorlar. Buraya geliyorlarsa Türkiye'nin ekonomisine güven var."

Bir gazetecinin "AK Parti'nin Eskişehir'den 6 milletvekili çıkaracağını söylüyorsunuz. 2 milletvekili çıkarmanız durumunda verdiğiniz vaatleri yerine getirecek misiniz? " şeklindeki sorusunu yanıtlayan Unakıtan, "Eğri oturup, doğru konuşalım. Şimdi sen beni destekleme ondan sonra gel bana hizmet et. Eskişehirli'ye düşen sadece desteklemek, başka bir şey istemiyoruz ki? Beni biraz canlandırın, motive edin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber