Şahin: Memur maaşlarıyla ilgili görüşme Ağustos'ta yapılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin: Baykal'la da ortak hareket edebiliriz

Esin ÇILDIR/ANTALYA, (DHA)

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı AKP Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, gerektiğinde Baykal'la da ortak hareket edebileceklerini söyledi.

Antalya'daki seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Mehmet Ali Şahin, esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Bakan Şahin, gazetecilerin ?CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Antalya birinci sıra milletvekili adayı. Seçim döneminde Baykal'la ortak hareket eder misiniz'' sorusuna, ?Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Akıl için yol birdir. Türkiye ve Antalya'nın menfaatleri neyi gerektiriyorsa, ayrı siyasi partiler olsa da aynı şeyi düşünebiliriz. ?Muhalefet bunu gerektiyor' diye her şeye karşı çıkmazsa niye olmasın. Muhalefet etme anlayışı ile hareket etme lüksü yoktur. Siyaha siyah, beyaza da beyaz diyelim. Sırf muhalefet anlayışıyla hizmetlerin önünü kesmek ülkeye bir şey kazandırmıyor'' yanıtını verdi.

Memur maaşlarına yönelik bir soruyu da yanıtlayan Bakan Şahin, memur maaşlarıyla ilgili görüşmenin ağustos ayında yapılacağını söyledi. Kamuda çalışanlar için toplu sözleşme görüşmeleri yapıldığını kaydeden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

?Birbirimize çok yaklaştık. Umarım anlaşırız. Çalışanlara hangi oranda zam yapıyorsak, emeklilere de aynı oranda zam yapmaya çalışıyoruz. Biz popülist davranmıyoruz. Bütçeyi sarsacak adımlar atmıyoruz. Daha fazla oy almak için ?şunu vereceğiz, bunu vereceğiz, o 10 veriyorsa biz 20 vereceğiz' demiyoruz. Seçim olsa da olmasa da ekonomide istikrarı devam ettireceğiz. Gönlümüz daha çok zam yapmak istiyor, ama bütçemizden ayırabildiğimiz imkanlar ölçüsünde yapıyoruz. Bu para benim param değil, bu para devletin milletin bütçesidir. Bu bütçeyi randımanlı kullanmak zorundayız. Türk ekonomisi daha da çok düzeldikçe sosyal kesimlere daha çok pay ayrılacaktır.'' Bakan Şahin, daha sonra Paşa Camii'nde cuma namazı kıldı. Ardından lostra salonuna giderek ayakkabı boyattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber