Kasırga: Yargının kangren olmuş sorunlarını çözeceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Bakanlık olarak yargının kangren haline gelmiş birçok sorununu çözme konusunda ciddi çalışmaları olduğunu söyledi.

Trabzon'un Karşıyaka Mahallesi'nde, adliye lojmanlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Bakan Kasırga, daha sonra Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can'ı makamında ziyaret etti.

Kasırga, burada yaptığı açıklamada bakanlığı ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek için Trabzon'da bulunduğunu belirtti.

Trabzon Adliyesinin yapılacağı yeni yerin belirlendiğini ifade eden Kasırga, ?Çok kısa süre içinde projesi tamamlanmış olacak. Trabzon'a ayrıca Adli Tıp Bölge Müdürlüğü yapmayı planlıyoruz. Bunun için yer temin edildi. Biz de bu yeri inceledik. En kısa zamanda hizmete sunmayı planlıyoruz. Lojman problemlerini biliyoruz. Arkadaşlarımızın lojman ihtiyacını bir yıl içinde gidermiş olacağız? dedi.

Lojman satın almada parasal bir problemlerinin olmadığını bildiren Kasırga, şunları kaydetti:

?Şükürler olsun bizim paramız vardır, hem de helal paramız vardır. Bu parayı da seve seve adalet hizmetleri için harcıyoruz. Dertleşmeye ihtiyacımız var. Her adliye ziyaretinde yoklukları konuşurduk. Ama şimdilerde varlığı konuşuyoruz artık. Bu da bize moral veriyor. Adalet Bakanlığı olarak yargının kangren haline gelmiş birçok sorununu çözme konusunda ciddi çalışmalarımız var. Bu hizmetleri devam ettirmek istiyoruz. Yargıyı hak ettiği noktaya getirmek için çok ciddi çaba ve çalışmalar var.?

Kasırga, bir soru üzerine, her şehit cenazesinin içini kanattığını, terörü lanetlediğini de belirtti.

İSTİNAF MAHKEMELERİNİN KURULMASI

Bakan Kasırga, daha sonra, Trabzon Barosu Başkanı Veysel Malkoç'u ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye'nin gündeminde istinaf mahkemeleri olduğunu belirten Kasırga, şöyle devam etti:

?Hakim ve savcı ihtiyacını gideremedik. Türkiye'de bir hakim sıkıntısı var. Yıllardır Türkiye'de hakim kadrolarının önemli bir bölümü boş bulunmaktadır. Başta hakim açığı olmak üzere, bina, personel gibi diğer altyapı eksikleri yasanın öngördüğü tarihe kadar temin edilemedi. Dolayısıyla, biz mahkemeleri ne yazık ki öngörülen tarihte hizmete geçiremedik. Bu nedenle bu mahkemeleri 9 yerde kurduk. Ancak bu mahkemelerin kurulmuş olması, faaliyete başlayacakları anlamına gelmiyor.?

Kasırga, bir soru üzerine, mahkemelerin kurulmasıyla faaliyete geçmesi arasında öngörülen bir zaman dilimi olmadığını kaydetti.

Projenin bitmediğini ifade eden Kasırga, ?Yani bölge istinaf mahkemeleri 9 yerde faaliyete başlayacak diye bir şey söz konusu değildir. Alt yapı eksiklikleri tamamlandığında, bu projeler tekrar yetkililer tarafından masaya yatırılacak ve ilave illerin hangileri olacağı belirlenecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber