Seçimde bakan olmanın avantajı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li bakanlar aday oldukları bölgelerde rakiplerine karşı makam avantajlarını kullanıyor

Aday gösterildikleri illerde Bakanların makam avantajını kullanmaları tartışma yaratıyor. YSK'nın uyarılarına rağmen Bakanlar, seçim alanlarında seçmen taleplerini, açtıkları tek telefonla hallediyorlar.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, aday olduğu Eskişehir'de kredi almak için 4 aydır sıra bekleyen esnaf ve sanatkarların isteğiyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'yi telefonla aradı. Kente kredi desteği sağlaması yönünde talimat verdi. Esnaf 3 gün sonra kredilerine kavuştu. 18 Haziran'da Halkbank 650 bin YTL kredi açtığını Eskişehirli esnafa bildirdi.

Havaalanı açıldı

Türk Hava Yolları da 9 yıl önce iptal ettiği Eskişehir seferlerini Unakıtan'ın adaylığının hemen ardından yeniden başlattı. THY tarifeli ilk seferi, Bakan Unakıtan ve eşini Eskişehir'e getirdi. Unakıtanlar için havaalanında zeybekli karşılama yapıldı. THY normalde bu tür havalimanlarına, maliyeti çok yüksek olduğu için sefer koymuyor. Diğer havayolu şirketleri de 1 yıllık kombine biletin peşin alınması şartıyla sefer koyuyor. Buna göre örneğin Eskişehir Valiliği'nin, bir havayolu şirketinden Eskişehir'e sefer konulması talebi karşısında 9-15 bin adet civarında bileti peşin olarak alması gerekecekti. Ancak Unakıtan aday olunca, Eskişehir, 1.5 milyon YTL'yi bulabilecek bir maliyeti üstlenmek zorunda kalmamış oldu.

Şahin talimat rekoru kırdı

Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de aday olduğu Antalya'da telefonla talimat rekoru kırdı. Açtığı tek telefonla emekli Aysel Uludağ'ın kızının tedavisiyle ilgili randevu sorununu çözen Bakan, ardından kağıt üzerinde ölü görünen emeklinin, yaşadığı tespitini yaptırıp, maaş bağlattı. Şahin bir esnafın, cami çevresine düzenleme yaptırmayan belediye başkanını şikayet etmesi üzerine de başkanı telefonla arayıp sorunu halletti.

Orman Bakanı Pepe'nin Kocaeli'nde seçim bürosunu açarak, seçim kampanyasını başlatması, bakanlık faaliyetleri için uygulanan duyuru prosedürüyle yapıldı.

Eskişehirspor'a 500 bin YTL

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan 14 Haziran'da gerçekleşen Eskişehirspor ziyareti sırasında Kulüp Başkanı Nebi Hatipoğlu, Bakan Unakıtan'a ?İl Özel İdare'ye ait olan ve kulübün kaba inşaatını yaptığı spor tesislerinin tamamlanması? talebini iletti. Bakan Unakıtan'ın bir hafta sonra yeniden geldiği Eskişehir'de bu kez Vali Kadir Çalışıcı, basın mensuplarının önünde ?Bakan Unakıtan'ın Eskişehirspor tesisleri için gönderdiği 500 bin YTL'nin ellerine ulaştığını? açıklayarak, Unakıtan'a teşekkür etti. Bakanlık yetkilileri ise Vali'nin Eskişehirspor'a gönderildiği için teşekkür ettiği 500 bin YTL ile ilgili bir bilgileri olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber