AK Parti'nin İstanbul adayı ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki ilçe başkan adaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı, AK Parti'nin İstanbul adayının 29 Aralık'ta kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2018 23:44, Son Güncelleme : 25 Aralık 2018 23:59
AK Parti'nin İstanbul adayı ne zaman açıklanacak?

Yerel seçimlere doğru geri sayım tüm hızıyla devam ederken, hiç şüphesiz en çok merak edilen konulardan biri de AK Parti'nin İstanbul adayı ve Türkiye genelindeki ilçe adaylarını ne zaman açıklayacağı sorusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, 31 Mart'taki yerel seçimlerin hem Türkiye hem de AK Parti için bir milat olacağının altını çizdi.

"31 Mart CHP'den kurtulmanın miladı olacak"

31 Mart seçimlerinin CHP'den kurtulmak için milat olacağına değinen Erdoğan, "Bunun için bize çok büyük görev düşüyor. Ana kademe çok çalışmalı, kadın kollarımız çok çalışmalı, gençler çok çalışmalı. Milletimizin bize oy vermeye mecbur veya mahkum olmadığını unutmamalıyız. Biz yaptığımız hizmetlerle ahlakımızla, tevazuumuzla, samimiyetimizle milletimizin gönlüne girmek zorundayız. Kendini milletin üzerinde görenin sonu CHP gibi olur" şeklinde konuştu.

En yakın zamanda açıklayacağız

AK Parti'nin ilçe belediyelerinde hangi isimleri aday göstereceği konusuna da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her kim ki AK Parti'nin bu ilkelerinden sapmışsa hem milletimizin gönlünden hem parti safımızdan uzaklaşmış olur. Milletimizin gözünden düşen bizim de gözümüzden düşmüş olur.

Bunun için milletimizin karşısına en ideal adaylarla çıkma gayreti içindeyiz. Şu ana kadar 74 il belediye başkan ismini ilan ettik. Önümüzdeki günlerde ilçe adaylarımızı da açıklamayı planlıyoruz. Yapmamız gereken tek şey AK Partili gibi davranmaktır. 31 Mart'ta AK Parti bayrağını zirveye dikeceğinize inanıyorum."

AK Parti İstanbul adayını ne zaman açıklayacak?

Grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul adayının hangi tarihte açıklanacağını da ilk kez kamuoyuyla paylaştı ve şu bilgileri verdi:

"İstanbul adayımızı 29 Aralık'ta açıklayacağız. Eğer Binali Yıldırım'ın aday olması söz konusu olursa, kendisinin TBMM'den istifa etmesine gerek yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber