Aygün: En ideali CHP-MHP-DP koalisyonu

Haber Giriş : 25 Haziran 2007 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Türkiye için en ideal hükümetin CHP-MHP-DP koalisyonu olduğunu söyledi.

Sağda birleşme için çaba harcayan ancak bu gerçekleşmeyince milletvekilliği adaylığından istifa eden ATO Başkanı Sinan Aygün, ANKA'ya partilerin hükümet kurma olasılıklarını ve liderlerin seçim meydanlarındaki performanslarını değerlendirdi. Aygün, 2 partinin barajı aşması durumunda AKP'nin tek başına hükümet kuracağını, 3 partinin aşması durumunda ise AKP'nin iktidar olma şansını yüzde 50 olarak değerlendirdi. 3 partinin barajı aşması durumunda ise MHP-CHP koalisyonunun gerçekleşeceğini söyleyen Aygün, bu koalisyona DP'nin de katılması gerektiğini ifade ederek, ?Bana göre en ideal hükümet böyle olur? dedi.

Aygün, koalisyon hükümetleri dönemlerinin verimsiz geçtiğine dair görüşlere katılmadığını kaydederken, ?Türkiye'nin tek başına iktidar döneminde ne hale geldiğine bakmak lazım? diye konuştu.

MEYDANLARDAKİ KALABALIKLAR BELİRLEYİCİ DEĞİL

Seçim öncesi tüm siyasi parti başkanlarının kamuoyu tarafından yakından izlendiğini ve liderlerin gerekli performansı sergilediğini söyleyen Aygün, ?Liderler miting alanlarını dolduruyor. Ama doluluk oranları belirleyici değil. Rahmetli Bölükbaşı, ?meydana gelenler bana oy verse yeter' demişti. Ama meydana gelenler Bölükbaşı'na oy vermemişti? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber