Başbakan: Paşayla aram iyi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paşamla en ufak sıkıntı yok

HÜKÜMET ve asker ilişkilerini de değerlendiren Başbakan Erdoğan, son dönemde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile üç defa bir araya geldiğini, son görüşmenin kendini hastayken ziyaret eden Büyükanıt'a gecikmiş bir iade-i ziyaret olduğunu anlattı.

Ayrıca dönemin tüm hassas konularını Büyükanıt'la değerlendirerek müşterek bir noktaya ulaşmak istediklerini aktaran Erdoğan, şunları söyledi: ?Bu süreç sık sık bir araya gelmemizi gerektiriyor. Toplantılar buna yönelikti. Medyada çıkan bazı haberler maksatlı. Özkök paşamla da Büyükanıt paşamızla da çok rahat münasebetlerimiz oldu, aramızda en ufak sıkıntı yaşanmamıştır. Özkök paşamla da Büyükanıt paşamla da gayet olumlu şekilde çalıştık, çalışıyoruz. Maalesef hükümetlerle genelkurmay arasında geçmişten bu yana hep olumsuzluk meydana getirilmesi gayretleri olmuştur. Gönül arzu eder ki hükümetler ile genelkurmay arasında, Silahlı Kuvvetler arasında bu tür arayışlara girilmesin.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla birdir, bir bütündür. Burada bir arıza, bir sıkıntı meydana geldiği zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumları bir yıpranma sürecine girer. Piyasalar ciddi manada etkilenir. Halkımız bundan ciddi manada etkilenir. Kaybeden geneli itibariyle Türkiye olur.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber